BACK TO
TOP
Δρώμενα

Πάνω από 25.000 στρέμματα πλημμυρισμένα στις Σέρρες

Πλημμυρίζουν το ένα μετά το άλλο τα χωράφια στον νοτιοανατολικό κάμπο των Σερρών, καθώς τα αναχώματα δεν φαίνεται να μπορούν να συγκρατήσουν τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα.

1
0

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βισαλτίας Γιώργο Μαυρίδη, μέχρι αυτή την ώρα περισσότερα από 25.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει σε Αχινό, Ίβηρα και Μαυροθάλασσα, αφού τα αναχώματα στο Πατρίκι και τον Αχινό δεν άντεξαν την πίεση του νερού και έσπασαν.

Οι κάτοικοι του δήμου Βισαλτίας, όπου το ανάχωμα του Ψυχικού έσπασε και το ανάχωμα στο Πεθελινό έχει καταρρεύσει σε δύο σημεία, δεν μπορούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της καταστροφής.

Στην περιοχή παραμένει ο Στρατός, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και αστυνομική δύναμη, που αποτρέπει τη διέλευση αγροτών από πρώην αγροτικούς δρόμους, ενώ τα νερά του παραποτάμου Μπέλιτσας απειλούν κτηνοτροφική μονάδα με 300 ζώα, που βρίσκεται στο Παραλίμνιο.

«Στήνουμε συνέχεια αναχώματα, τα μηχανήματα δεν σταματούν ούτε το βράδυ» δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιδήμαρχος Γιώργος Στόικος, τονίζοντας ότι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι να προστατέψει την κτηνοτροφική μονάδα του Παραλιμνίου και να διατηρήσει τον αγροτικό δρόμο πρόσβασης ανοιχτό.

Sτο μεταξύ, στην Αθήνα συναντάται σήμερα, ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση προκειμένου να τού ζητήσει οικονομική στήριξη, ύψους 380.000 ευρώ, για την άμεση κατασκευή των κατεστραμμένων από την πλημμύρα αρδευτικών δικτύων και αντλιοστασίων στην περιοχή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία