BACK TO
TOP
Δρώμενα

Σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία

Οι δυνατοί άνεμοι και οι καταιγίδες έριξαν δέντρα, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν.

Σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία

0
0

Μεγάλες καταστροφές και σοβαρά προβλήματα προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει από το απόγευμα της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου όλη τη χώρα. Ανεμοστρόβιλος στην Ξάνθη προκάλεσε καταστροφές, δέντρα έπεσαν στον παραλιακό δρόμο της Καλαμάτας, ενώ δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν σε Καλαμάτα, Άρτα και Θεσπρωτία.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ οι δυνατοί άνεμοι και οι καταιγίδες έριξαν δέντρα και  γκρέμισαν μαντρότοιχους.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Ένταση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα.

Μεγάλα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Πρέβεζα και τις γύρω περιοχές όπου τα φρεάτια δεν ήταν ικανά να τραβήξουν τον τεράστιο όγκο νερού που έπεφτε από το πρωί της Τετάρτης.

Η καταρρακτώδης βροχή που κράτησε για περισσότερο από δύο ώρες προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε υπόγεια κατοικιών ενώ στο νεκροταφείο έπεσε ο τοίχος...

 

Έπεσαν δέντρα στην Καλαμάτα


Στην Καλαμάτα οι περισσότερες ζημιές καταγράφονται στην παραλία της πόλης όπου αρκετά δέντρα έπεσαν στο δρόμο με αποτέλεσμα να κλείσουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας επί της οδού Ναυρίνου.  Στον ίδιο δρόμο δέντρα έπεσαν και σε παραλιακά καταστήματα προκαλώντας αρκετές ζημιές.

 

Ανεμοστρόβιλος στην Ξάνθη

Στην Ξάνθη ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε αρκετές καταστροφές σε σπίτια και αποθήκες.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ξηλώνοντας σκεπές από αυλές και σπίτια, κόβοντας στα δύο τις πέτρινες περιφράξεις των αυλών, ξεριζώνοντας δέντρα αλλά και κολώνες της ΔΕΗ, βυθίζοντας χωριά στο σκοτάδι.

Ο οικισμός βυθίστηκε στο σκοτάδι, καθώς προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ενώ στο σκοτάδι βυθίστηκαν και οι γύρω περιοχές.

 

Πλημμύρες σε Θεσπρωτία και Άρτα

Στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό όταν μία νταλίκα έπεσε σε χαράδρα. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής ανέσυραν έναν άνδρα νεκρό από τα συντρίμμια της νταλίκας κάτω από την γέφυρα της Κρυσταλλοπηγής στην Εγνατία.

Στο Δήμο Δωδώνης απορριμματοφόρο εξετράπη της πορείας του και κατέληξε εκτός οδοστρώματος. Οι τρεις εργαζόμενοι που επέβαιναν στο όχημα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Πλημμύρες σημειώθηκαν όμως σε σπίτια και δρόμους στην Ηγουμενίτσα, καθώς και στην Άρτα, ενώ χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στο Μέτσοβο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία