BACK TO
TOP
Δρώμενα

Ακινητοποιημένα 1.800 βαγόνια με τρόφιμα στην Ειδομένη

Τρόφιμα σε ψυγεία, ζάχαρη, πρώτες ύλες, καύσιμα και ηλεκτρονικός εξοπλισμός «κολλημένα» σε τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ακινητοποιημένα 1.800 βαγόνια με τρόφιμα στην Ειδομένη

3
0

Σοβαρό πρόβλημα στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές έχει δημιουργηθεί από τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, καθώς από τις 18 Νοέμβριου, 1.500 περίπου οικονομικοί μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο, εξαιτίας της άρνησης των αρχών της ΠΓΔΜ να τους επιτρέψουν τη διέλευση.

Μέσα στα εγκλωβισμένα βαγόνια βρίσκονται περίπου 1500 τόνοι ζάχαρης αλλά και τρόφιμα σε ψυγεία, που προορίζονται για μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Η επιχείρηση τονίζει ότι έχουν εκδοθεί οι Χριστουγεννιάτικοι κατάλογοι του σούπερ μάρκετ, αλλά τα προϊόντα δεν μπορούν να φτάσουν στα ράφια.

Ανάμεσα στα προϊόντα που παραμένουν στα βαγόνια είναι καύσιμα, πρώτες ύλες και ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, συνολικά επηρεάζονται περίπου 1800 βαγόνια εντός και εκτός Ελλάδας, με την ζημιά για την εταιρία να αγγίζει μέχρι στιμής, το 1,5 εκατ. ευρώ.

Μέσα στα Σκόπια έχουν εγκλωβιστεί με κατεύθυνση την Ελλάδα 4 τρένα ενώ στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθηνά έχουν εγκλωβιστεί τρένα που δεν μπορούν να κατευθυνθούν μέσω Σκοπίων στην Ευρώπη.

Μάλιστα, μεγάλες ξένες εταιρίες που συνεργάζονται με τις μεταφορικές εταιρίες που χρησιμοποιούν τη σιδηροδρομική γραμμή, απειλούν να διακόψουν τη συνεργασία τους με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το skai.gr, μεγάλοι πελάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως η Cosco, η Hewlett Packard και η Sony, αλλά και εισαγωγικές εταιρίες, εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια και τονίζουν ότι και εν όψει Χριστουγέννων θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αγορά. Δυσαρέσκεια εκφράζουν όμως και ελληνικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να παραλάβουν τα προϊόντα τους.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία