BACK TO
TOP
Δρώμενα

Μπλακ άουτ την Πέμπτη σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα

Την κήρυξη γενικής απεργίας την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού και αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα και από το ΠΑΜΕ.

Μπλακ άουτ την Πέμπτη σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα

0
0

Στο πλαίσιο της απεργίας η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει απεργιακές συγκεντρώσεις στην Πλατεία Κλαυθμώνος (ώρα 11:00), αλλά και στην περιφέρεια, στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων.

 «Είναι το επόμενο βήμα στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας για να ακυρώσουμε την επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, που πλήττονται βάναυσα από τα μνημονιακά μέτρα, με τους αγώνες τους θα ανατρέψουν τις πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της φοροληστείας, των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας:

«Ο πολύμορφος αυτός αγώνας θα κλιμακωθεί με στόχο να ανατραπεί η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου».

Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αναφέρεται:

«Μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν.

» Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Γενικής απεργίας για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 και έπεται συνέχεια άμεσα με δεδομένο το γεγονός ότι επιχειρείται και προωθείται και το γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

» Η συνέχιση από την κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, με την εφαρμογή ενός νέου εκρηκτικού μείγματος φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης της εναπομείνασας οικονομίας, οδηγεί σε μια τιμωρητική λιτότητα που δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη.

» Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής.».

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και την ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ), ενώ οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Επίσης, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο. Αναλυτικά τα δρομολόγια που ματαιώνονται είναι τα εξής:

Τετάρτη 02/12/2015

Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 600, 601

Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας - Θεσσαλονίκης τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 743, IC 85

Μεταξύ Πειραιώς - Αθηνών - Αφιδνών - Χαλκίδας - Αφιδνών - Αθηνών - Πειραιώς τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2540,12540, 12545, 2545

Μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Δικαίων - Αλεξανδρούπολης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 90

Μεταξύ Λάρισας - Βόλου - Λάρισας τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2576 ,2577

Πέμπτη 03/11/2015

Όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου, εκτός των Διεθνών δρομολογίων που στο ελληνικό τμήμα θα εκτελεστούν με λεωφορεία.

Οι αμαξοστοιχίες 600, 601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Παρασκευή 04/12/2015

Στο τμήμα γραμμής μεταξύ Φλώρινας-Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82 και τμήμα γραμμής μεταξύ Δικαίων-Αλεξανδρούπολης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 91.

Στάση εργασίας και στον προαστιακό Θεσσαλονίκης

Ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Θεσσαλονίκης, καθώς και στο τμήμα μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας, θα υπάρξουν την Τετάρτη λόγω πεντάωρης στάσης εργασίας, από τις 17:00 έως 22:00, που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ).Αναλυτικά τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του προαστιακού σιδηρόδρομου που ματαιώνονται είναι τα εξής:

- Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Λάρισας - Θεσσαλονίκης τα δρομολόγια του Προαστιακού Θεσσαλονίκης, 2594, 2598, 3590, 2597, 2599, 3593

- Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας - Θεσσαλονίκης τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 739, 743, I/C 85, 3744.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Δεμένα και τα πλοία

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 3 Δεκεμβρίου θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Σε σχετική ανακοίνωση η ΠΝΟ αναφέρει τα εξής: «Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας και η επιχειρούμενη με κάθε τρόπο και μέσο προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου μας, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία