BACK TO
TOP
Δρώμενα

Παραλύει η χώρα λόγω 24ωρης γενικής απεργίας

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου η χώρα, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που πραγματοποιούν τα συνδικάτα ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης.

Απεργιακός πυρετός στις 31 Γενάρη

1
0

Σημειώνεται ότι ΓΣΕΕ και  ΑΔΕΔΥ,  που ηγούνται της κινητοποίησης, προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή στο κεντρικό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ξεχωριστή συγκέντρωση με σύνθημα «Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10: 30 στην Ομόνοια.

Στη σημερινή 24ωρη απεργία συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι), που θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της  ΕΣΕΕ  στις 11:00. Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).

Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου).

Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος και οι οδηγοί ταξί, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα. Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις με τα ΜΜΜ

Λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς στην απεργιακή κινητοποίηση, οι μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιούνται μετ' εμποδίων. Αναλυτικά:

  • Όλη την ημέρα δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο του ΗΣΑΠ, των τρόλεϊ, του Προαστικού, αλλά και των τρένων του ΟΣΕ.

  • Το μετρό θα λειτουργήσει από τις 10 π.μ έως και τις 4 μ.μ., ενώ τα λεωφορεία και το τραμ θα κινηθούν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ..

  • Τις ώρες λειτουργίας του μετρό δε θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία