BACK TO
TOP
Δρώμενα

Πρόγραμμα αποκλεισμών ζήτησε ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών από τους Σερραίους

Να ανοίξουν το δρόμο και να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους ζήτησε από τους Σερραίους αγρότες ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας, που έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου στον Προμαχώνα, για να πάρει την απάντηση ότι «κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, αφού ο αγώνας των αγροτών συνεχίζεται με πιο έντονους ρυθμούς».

0
0

Ο Βούλγαρος υπουργός μίλησε με τους Σερραίους αγρότες, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και τους ζήτησε να ορίσουν ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ανοίγουν και πότε θα κλείνουν τους δρόμους οι αγρότες, προκειμένου να ενημερωθούν οι αρχές της Βουλγαρίας για τις αλλαγές αυτές έγκαιρα και κατ’ επέκταση να ενημερωθούν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι στη γείτονα.

Επίσης, τους ζήτησε να φροντίσουν για τη σίτιση, αλλά και τη διαμονή των Βούλγαρων οδηγών φορτηγών που ταλαιπωρούνται –όπως είπε- από τα μπλόκα.

Σημειωτέον ότι έχει προηγηθεί επίσημη αντίδραση της γειτονικής Βουλγαρίας για το κλείσιμο των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από τους αγρότες και στο μπλόκο του Προμαχώνα. Μάλιστα με επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ζητάει την αρωγή της για την επίλυση του προβλήματος «το γρηγορότερο δυνατό». Παράλληλα εξέδωσε οδηγία προς τους πολίτες της χώρας που ταξιδεύουν στην Ελλάδα να αποφεύγουν τις οδικές αρτηρίες, όπου λειτουργούν μπλόκα αγροτών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία