BACK TO
TOP
Δρώμενα

Στις καλένδες ο διάλογος με τους αγρότες στη Βουλή

Ναυάγησε η προσπάθεια για διάλογο με τους αγρότες μέσω της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Η άρνησή τους να προσέλθουν στην συνεδρίαση που ήταν προγραμματισμένη για τις 3.00 το μεσημέρι της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου 2016, ανάγκασε τα μέλη της επιτροπής να αποφασίσουν την μη διεξαγωγή της.

Στις καλένδες ο διάλογος με τους αγρότες στη Βουλή

2
1

Κάποιοι από τους εκπροσώπους των αγροτών απάντησαν αρνητικά στην πρόσκληση ενώ άλλοι δεν απάντησαν καν, όπως ενημέρωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Χαρά Καφαντάρη και ως εκ τούτου είπε ότι «κατά πλειοψηφία συμφωνούμε να μην γίνει η συνεδρίαση της επιτροπής».

Ωστόσο, δήλωσε ότι «από εκεί και πέρα είμαστε ανοιχτοί στην συμβολή στο διάλογο». 

Όπως είπε «μπορούμε να δούμε μια άλλη συζήτηση με εκπροσώπους με μια νέα λίστα προσκλήσεων». Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν θέλει τον πραγματικό διάλογο με τους αγρότες γι’ αυτό και δεν κάνει κανένα βήμα πίσω.

«Είναι προσχηματικός ο διάλογος που ζητάει η κυβέρνηση και γίνεται γιατί αισθάνεται την πολιτική της απομόνωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ Θ. Καράογλου. Ενώ ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Αμυράς πρότεινε να πάνε τα μέλη της Επιτροπής στα μπλόκα για να συζητήσουν με τους αγρότες, πρόταση που απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι υπερβαίνει τον θεσμικό ρόλο μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία να προσκληθούν οι αγρότες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ελήφθη την περασμένη Παρασκευή σε συνέχεια της ανοιχτής πρόσκλησης που απηύθυνε μια ημέρα πριν ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης στους εκπροσώπους των αγροτών αλλά και άλλων επαγγελματικών τάξεων όταν τον επισκέφθηκαν για να του επιδώσουν το ψήφισμα της απεργιακής τους κινητοποίησης.

Νωρίτερα το AgroNews έγραφε:

Στον αέρα ο διάλογος της Τρίτης με αγρότες στη Βουλή

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το αν θα γίνει διάλογος με αγρότες την Τρίτη. Για τις καλένδες δείχνει ότι παραπέμπεται η προγραμματισμένη για την Τρίτη συνεδρίαση της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου της βουλής, αν επαληθευτούν συγκεκριμένες πληροφορίες, περί ακύρωσης, λόγω μη ανταπόκρισης των αγροτών, οι οποίοι παραμένουν ανένδοτοι στα μπλόκα.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες την Δευτέρα, τονίζοντας πως η Βουλή επιθυμεί την παρουσία των αγροτών στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, «φωτογραφίζοντας» ωστόσο την αδιάλλακτη στάση που τηρούν.

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι η Βουλή θα εξαντλήσει τις προσπάθειες προκειμένου να οι αγρότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα.

Κληθείς, μάλιστα, να απαντήσει στο ερώτημα αν η Επιτροπή θα συνεδριάσει σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος της Βουλής άφησε να εννοηθεί ότι στην περίπτωση που οι αγρότες δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση τότε η συνεδρίαση δεν θα έχει νόημα.

Από τη βουλή πάντως μέχρι αργά το απόγευμα επέμεναν πως η συνεδρίαση "θα γίνει κανονικά".

Νωρίτερα το AgroNews έγραφε:

Στη Βουλή την Τρίτη ο διάλογος με τους αγρότες

Η συζήτηση με τους αγρότες θα γίνει στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στις 15:00 μμ.

Το μεσημέρι της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει στη Βουλή ο διάλογος με αγρότες. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από την ολοκλήρωση της συζήτησης της επερώτησης του ΚΚΕ και την σχετική αναφορά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ενώ σχετική πρωτοβουλία είχε αναλάβει και ο πρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βούτσης.

Η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου αναμένεται για τις 15:00 το μεσημέρι.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

06-02-2016 18:33 Δημήτρης από Καστοριά

Αυτό που μου την δίνει περισσότερο είναι ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί μεθόδους παλαιάς κοπής και το κάνει ως κακέκτυπο των προηγούμενων. Εν μέσω πρωτόγνωρων κινητοποιήσεων προσπαθεί να κάνει υποτίθεται διάλογο με τους αγρότες όταν κανένας από αυτούς που συμμετέχουν δεν πάει σε διάλογο για τους γνωστούς λόγους, αυτοί καλούν αγρότες με δικά τους κριτήρια για να το εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά. Ελπίζω ότι δεν θα δεχθεί κανένας αγρότης να συμμετέχει αλλά και εάν συμμετέχει δεν θα έχει καμία βαρύτητα. Γι' αυτό, ας το αποφύγουν προκειμένου να μην εκτεθούν και οι ίδιοι. Προσπαθώντας να κτίσουν καριέρα θα πετύχουν το ακριβώς αντίθετο, να γίνουν οι κατάπτυστοι λαγοί της κυβέρνησης σε μια στιγμή που το αγροτικό κίνημα βρίσκεται όσο ποτέ άλλοτε κοντά στην ιστορική στιγμή της ενότητας και την διαμόρφωση κοινών αιτημάτων απέναντι στην κυβερνητική ασχετοσύνη.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία