BACK TO
TOP
Δρώμενα

Το 1ο Φεστιβάλ ρουμιού Αθήνας είναι γεγονός

Το 1ο Φεστιβάλ ρουμιού Αθήνας είναι γεγονός και διοργανώνεται από το εμβληματικό ρούμι μπαρ Baba Au Rum (World’s 50 Βest Bars 2013 & 2016) και την εταιρεία Conf Expo Ltd. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2016 στον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου.

Το 1ο Φεστιβάλ ρουμιού Αθήνας είναι γεγονός

0
0

Θα περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων που αφορούν στο ρούμι και σε παρελκόμενα ή συγγενικά προϊόντα με τη συμμετοχή όλων σχεδόν των εταιρειών ρουμιού που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα καθώς και κάποιες από το εξωτερικό.  Επίσης θα υπάρχουν επιμορφωτικά σεμινάρια, masterclasses και γευστικές δοκιμές – tastings από σημαντικούς ανθρώπους του χώρου  από την χώρα μας και το εξωτερικό.

Σημαντικά είναι τα ονόματα των Martin και Rebecca Cate, ιδρυτών του σημαντικότερου tiki bar των ΗΠΑ σήμερα, του περίφημου Smuggler’s Cove, το οποίο βρίσκεται μόνιμα στην λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου. Οι τελευταίοι θα παρουσιάσουν το νέο τους βιβλίο σχετικά με την ιστορία και το μέλλον της Tiki Cocktail Culture, ενός από τα μεγαλύτερα POP κινήματα της Αμερικής του 20ου αιώνα. To κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί το βιβλίο για πρώτη φορά και αποκλειστικά μέσα από το festival στην Ελλάδα από τον ίδιο τον συγγραφέα και να τον ρωτήσει οτιδήποτε. Το βιβλίο αποτελεί ήδη παγκόσμιο γεγονός στην μπαρ βιομηχανία.

Επίσης του Peter Holland, σπουδαίου διεθνούς rum blogger (thefloatingrumshack.com), του Michael Landart ( Maria Loca rum bar, Paris), του Agricole Rhum Tour Club, που συμπεριλαμβάνει την Αθήνα για πρώτη φορά στην λίστα με τις πόλεις που επισκέπτεται, αλλά και των σπουδαίων δικών μας ανθρώπων του ρουμιού όπως του Θάνου Προυναρού (International Rum Experts) και της ομάδας του Baba Au Rum, του Μιχάλη Μένεγου, του Νίκου Αρβανίτη και άλλων.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει συνδυασμούς ρουμιού με σοκολάτα , να μιλήσει για ρούμι μπαρ του εξωτερικού, συγκριτικές γευσιγνωσίες, την ιστορία του, αλλά και το πώς παρασκευάζεται το αγαπημένο απόσταγμα. Και φυσικά θα γευτεί πολλά διαφορετικά είδη και στυλ ρουμιού από χώρες όλου του κόσμου αλλά και θα μάθει πως παρασκευάζονται τα δημοφιλέστερα cocktails με ρούμι όπως τα daiquiri, mojito, el predsidente κ.α. Κόστος εισιτηρίου 18 ευρώ με την δυνατότητα 6 διαφορετικών γευσιγνωσιών ρουμιού.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του Athens Rum Festival 2016 στο Μέγαρο του Ζαππείου θα πραγματοποιηθεί ένα καλλιτεχνικό project επιμέλειας του γνωστού και διακεκριμένου εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού, όπου τα μπουκάλια των προϊόντων θα εμπνεύσουν καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν έργα τέχνης - αριστουργήματα. 

Στο Rum Art Project καλλιτέχνες και δημιουργοί θα επέμβουν εικαστικά επάνω σε μπουκάλια των συμμετεχόντων εταιριών - εκθετών, δημιουργώντας έργα τέχνης τα οποία θα εκτεθούν καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μέγαρο του Ζαππείου.

Επίσης θα εκτεθεί ένα εντυπωσιακό γλυπτό - φωτιστικό ύψους δύο μέτρων, δημιουργία του Γιώργου και της Σοφίας Τρέζου, εμπνευσμένο από την απόσταξη.

Athens Rum Festival 2016 (arf16) masterclasses & tastings schedule.

 

KYΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

13.00: Nikos Arvanitis – Ρούμι και Kατηγοριοποίηση

Κατηγοριοποίηση και η νέα προσέγγιση των ειδών και στυλ, σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής.

Ο Νίκος Αρβανίτης εργάζεται σαν μπάρτεντερ από το 2006.Το ρούμι είναι το πάθος του. Έχοντας βάση το νησί Barbados, έχει επισκεφτεί 15 νησιά της τροπικής ζώνης των 'Δυτικών Ινδιών', πάνω από 30 αποστακτήρια ρουμιού και φυτείες ζαχαροκάλαμου. Το ταξίδι του συνεχίζεται και θα αποτυπωθεί σύντομα σε χαρτί με τον τίτλο “From the West Indies to the World”,

 

14.00: Peter Holland – The World of Rum

A view in defence of the average rum drinker! English.

Ιδρυτής του θρυλικού rum blog ‘The Floating Rum Shack” και ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους, συμβούλους και συγγραφείς σχετικά με την βιομηχανία του ζαχαροκάλαμου και τoυ ρουμιού! http://thefloatingrumshack.com/content/

 

15.00: Zacapa Rum as an Aperitif or Digestive: The Dining Beyond Borders By Alexis Simonidis (World Class competition winner ‘16, Greece)

 

16.00: Appleton Estate 21 years Old Tasting, with Martin Cate, ιδρυτή του περίφημου Smuggler’s Cove Rum bar, San Fransisco.

 

17.00: Michael Mattersberger - Albert Michler Distillery & Rum Warehouse

 Χαρακτηριστικά και γευσιγνωστική προσέγγιση των ρουμιών της εταιρείας.  English.

 

18.00: Thanos Prunarus & Valhrona Chocolates Matching

Rum & Chocolate matching. Το ρούμι και η σοκολάτα είναι οι καλύτεροι φίλοι. Mέλος του International Rum Experts και ιδιοκτήτης - μπάρτεντερ του Baba Au Rum bar. (World’s50 Best Bars)

 

19.00: Cafe au Rhum with Michael Menegos

Παραγγέλνοντας ρούμι στα καφέ του Παρισιού και της Ευρώπης. Mια μεγάλη παράδοση. Live μουσική από Parisian Cafe band μια διαφορετική προσέγγιση του ρουμιού, από τον παλαιότερο του σύγχρονου Ελληνικού μπάρτεντινγκ και πρώην global brand ambassador του Havana Club. Ένας σύγχρονος χαρισματικός ομιλητής με τεράστια γνώση και εμπειρία πάνω στο ρούμι.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

13.00: Super Relativity: Zacapa Rum and Time By Vasilis Kyritsis (The Clumsies – World’s 50 Best Bars)


14.00: Martin & Rebecca Cate παρουσιάσουν το νέο τους βιβλίο: Smuggler’s Cove: Exotic Cocktails, Rum and the Cult of Tiki

Δύο θρύλοι της παγκόσμιας tiki κουλτούρας και το νέο τους βιβλίο. To κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί το βιβλίο για πρώτη φορά και αποκλειστικά μέσα από το festival στην Ελλάδα από τους ίδιους τους συγγραφείς, όπως και να τους ρωτήσει οτιδήποτε. Το βιβλίο αποτελεί ήδη παγκόσμιο γεγονός στην μπαρ βιομηχανία.

15.00: Bacardi Legacy Competition - You get to decide the legacy that you leave Gn Chan (Bacardi Legacy Global Winner ’16) & Konstantinos Kapniaris

To Bacardi Legacy Cocktail Global Competition, είναι ένας παγκοσμίου φήμης και κύρους διαγωνισμός που συγκεντρώνει κορυφαίους μπάρτεντερς από όλον τον κόσμο και τους καλεί να ανταποκριθούν στην πρόκληση του να δημιουργήσουν ένα κλασικό κοκτέιλ με διάρκεια στον χρόνο.

 

16.00:  Doorlys Rums

Από το κοραλλιογενές νησί της Καραιβικής Barbados, η σειρά single blended rum Doorly's είναι εδώ. Χαρακτηριστικά και γευσιγνωστική προσέγγιση από τον Νίκο Αρβανίτη.

 

17.00: Mount Gay rumsAndreas Matthidis

Χαρακτηριστικά και γευσιγνωστική προσέγγιση από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και έναν  από τους σημαντικότερους σύμβουλους αποσταγμάτων και κρασιών στην χώρα μας.

 

18.00: Rhum Agricole - Benoit Bail & Jerry Gitany –Rum Embassy - The Agricole Tour

Τι είναι το Rhum Agricole; Ένας τύπος ρουμιού από χυμό ζαχαροκάλαμου αντί για μελάσα από τις Γαλλικές Δυτικές Ινδίες. Ιστορία, τρόπος παρασκευής, οι κανόνες. Χαρακτηριστικά και γευσιγνωστική προσέγγιση. Θα δοκιμάσουμε ρούμια από την Martinique και την Guadeloupe. Οι δυο εισηγητές αφού ταξίδεψαν σε όλη την Ευρώπη, έρχονται και στην Αθήνα. Ιδρυτές του Rum Embassy και της ιστοσελίδας www.rumgazette.com

 

19.00: Μaria Loca, Rum & Cachaca Bar, Paris & Maca Spiced Rum - Michael Landart

Ο Michael μιλάει για το πώς δημιουργείς ένα rum brand αφού προηγουμένως έχεις γίνει ένας ιδιοκτήτης ρούμι – μπαρ και την δική του προσέγγιση σχετικά με το πώς πρέπει να είναι ένα Spiced Rum, όπως το δικό του, το Maca Spiced Rum. Κόστος εισιτηρίου 18 ευρώ με την δυνατότητα 6 διαφορετικών γευσιγνωσιών ρουμιού.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@athensrumfestival.com και στην ιστοεσλίδα www.athensrumfestival.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία