BACK TO
TOP
Δρώμενα

Σε δίκη για πλαστά τιμολόγια 6 πρώην συνεταιριστές

Να καθίσουν στο «σκαμνί» του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος του Δημοσίου, σε υπόθεση παράνομων επιστροφών ΦΠΑ με πλαστά τιμολόγια, συνολικού ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, εισηγείται ο αντεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, Νίκος Καλλίδης για έξι άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα.

0
2

Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά το διάστημα 2001-08 με επίκεντρο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κορινού Πιερίας κι όπως μεταδίδει το ΑΠΕ -ΜΠΕ άρχισε να ερευνάται όταν οι φορολογικές αρχές εντόπισαν εικονικά τιμολόγια για δήθεν συναλλαγές με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Από την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι κατά την επίμαχη περίοδο είχαν υποβληθεί, μέσω του συγκεκριμένου Αγροτικού Συνεταιρισμού πλειάδα πλαστές αιτήσεις που συνοδεύονταν από εικονικά τιμολόγια επιστροφής ΦΠΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές αιτήσεις περιελάμβαναν ανύπαρκτα πρόσωπα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο αντεισαγγελέας Εφετών εισηγείται προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του εν λόγω Αγροτικού Συνεταιρισμού κατά το υπό διερεύνηση διάστημα, δύο υπάλληλοί του, όπως επίσης δύο άτομα που δήθεν εκπροσωπούσαν αγρότες. Τα βασικά αδικήματα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο αφορούν την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ, την απάτη και την πλαστογραφία σε βάρος του Δημοσίου. Για την παραπομπή των εμπλεκόμενων προσώπων ή μη σε δίκη θα αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο με την έκδοση βουλεύματος.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

17-01-2017 17:32george

οχι μονα τα ονοματα αλλα και τα κλεμμενα πισω στο τριπλασιο

Απάντηση

17-01-2017 10:09GIANNIS

ta onomata ?? giati den ta vgazete dimosia .... ayta kai ayta exoyn ferei ta xalia se agrotikoys sineterismoys kai enosis (EAS) ayton !! poy tin plironoyn panta oi ergazomenoi !!!! eyxaristo !

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία