BACK TO
TOP
Δρώμενα

Ο θεατρικός Νίκος Καζαντζάκης στο ΠΙΟΠ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου (27/3) και την ανακήρυξη του 2017 ως Έτους Νίκου Καζαντζάκη, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 27 Μαρτίου (ώρα 18:30), στην έδρα του, στην Πλάκα, με σκοπό την ανάδειξη του θεατρικού έργου του Νίκου Καζαντζάκη.

Ο θεατρικός Νίκος Καζαντζάκης στο ΠΙΟΠ

0
0

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα αναγνωστεί το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου από μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς. Θα ακολουθήσει η προβολή του οπτικοακουστικού ντοκουμέντου «Νίκος Καζαντζάκης 1883-1957», με την ευγενική παραχώρηση του Μουσείου Καζαντζάκη.

Με ομιλία της, η καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κυριακή Πετράκου θα αναπτύξει το θέμα «Ο Καζαντζάκης και το θέατρο». Ο δρ Νίκος Μαθιουδάκης, επιστημονικός σύμβουλος των Εκδόσεων Καζαντζάκη, θα μιλήσει με θέμα «Τα θεατρικά πρωτόλεια του Νίκου Καζαντζάκη». Ο σκηνοθέτης και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Τηλέμαχος Μουδατσάκις θα παρουσιάσει ομιλία με θέμα «Νίκος Καζαντζάκης, Η Μέλισσα. Η περίπτωση του μεγαμεγέθους ήρωος».

Οι ηθοποιοί Αποστόλης Ψαρρός και Μαρία Δασκαλάκη θα διαβάσουν αποσπάσματα από το θεατρικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, Ξημερώνει. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η κ. Γωγώ Βαρζελιώτη, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 210 3256930 & 210 3256943, καθημερινά 12:00-17:00.

 

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Αγγέλου Γέροντα 6, Πλάκα

Τ.: 210 3256922 | www.piop.gr

 

 

 


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία