BACK TO
TOP
Δρώμενα

Όταν ο «γιδάρης» ήταν δημόσιος υπάλληλος

Ένα ιδιότυπο μοντέλο συνεργατισμού, που έζησε περισσότερα από 100 χρόνια στην περιοχή της Θεσσαλίας αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, φωτίζει το Αγρόκτημα Μαΐου. Ο λόγος για τον γιδάρη που φρόντιζε καθημερινά τα ζώα των κατοίκων του χωριού σαν ένας δημόσιος υπάλληλος της εποχής εκείνης, που λειτουργεί προς όφελος της κοινότητας.

Όταν ο «γιδάρης» ήταν δημόσιος υπάλληλος

3
0

Μια άλλη εποχή γραμμένη σήμερα σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που άλλοτε απλώς συγκινούν και άλλοτε δίνουν μια υπόσχεση για ένα καλύτερο αύριο. Όπως στην περίπτωση της εταιρείας Χώτος στη Φαλάνη που μετουσίωσε τη μακραίωνη οικογενειακή παράδοση σε ένα υπερσύγχρονο τυροκομείο αλλά και χωρίς να ξεχνά ότι αυτός που ξέρει το τυρί του το πυτιάζει μόνο στο χέρι.

Και εδώ φυσικά το ταξίδι αυτού του Αγροκτήματος μόλις ξεκινάει, καθώς στη συνέχεια ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και στην Ελληνική Τράπεζα Γενετικού υλικού, στην οποία δίνει βήμα για να διηγηθεί την ιστορία της, ενώ στη συνέχεια περνάει στη Λήμνο, την πιο αγαπημένη από όλες τις στεριές, σύμφωνα με τον Όμηρο, τον τόπο που καλεί τον ταξιδιώτη να γίνει αυτό που πάντα ονειρευόταν, ιστορικός, γεωλόγος, οινολόγος, γευσιγνώστης, εξερευνητής...

Τέλος, σε μία ξεχωριστή πολυσέλιδη ενότητα υπό τον γενικό τίτλο «Δρώμενα» το Αγρόκτημα, που κυκλοφορεί την Παρασκευή μαζί με την Agrenda, καταγράφει όλη την πολιτιστική δραστηριότητα του μήνα που έρχεται και τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για θέατρο, σινεμά, μουσική και βιβλία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία