BACK TO
TOP
Δρώμενα

Ανοιχτός στον διάλογο παρά το περιστατικό στη Μεσσαρά ο Τσιρώνης

Πρόθυμος να συμμετέχει σε κάθε συνάντηση με παραγωγικούς φορείς που αφορούν στον αγροτικό κλάδο δηλώνει ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, μετά το περιστατικό στη Μεσσαρά με ομάδα αγροτών. Επισήμανε ότι θα είχε δεχτεί να συναντηθεί με τους αγρότες από το Τυμπάκι αν είχε λάβει σχετική πρόσκληση, ξεκαθαρίζοτας ότι η βία δεν ωφελεί πουθενά.

Ανοιχτός στον διάλογο παρά το περιστατικό στη Μεσσαρά ο Τσιρώνης

1
0

Ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, καλεσμένος στην εκπομπή «Live με την Αντιγόνη» της τηλεόρασης Creta, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «επρόκειτο για μια αναίτια ένταση, από την στιγμή που το πρόγραμμα της περιοδείας μου είναι γνωστό από καιρό και βάσει των αρμοδιοτήτων μου. Περίπου τριάντα αγρότες φυτικής παραγωγής διαμαρτυρήθηκαν που δεν επισκέφτηκα τους ίδιους στο Τυμπάκι, ενώ είχα προγραμματισμένο ραντεβού δίπλα στην Βιολογική Αναπτυξιακή Μεσσαράς, με μονάδες βιοκαλλιεργητών. Θα μπορούσαν αυτοί οι αγρότες, αν ήθελαν συνάντηση, να μου είχαν στείλει πρόσκληση να τους εντάξω στο πρόγραμμα της περιοδείας μου. Να υπενθυμίσω ότι η φυτική παραγωγή είναι εκτός αρμοδιοτήτων μου. Είπα τελικά, αν θέλουν και όλοι μαζί, να μιλήσουμε. Τελικά είδα τους αγρότες, τρεις αντιπροσώπους τους, που μου μίλησαν για ζητήματα φυτικής παραγωγής και τους υποσχέθηκα ότι θα τα μεταφέρω στον αρμόδιο υφυπουργό.

Το παράδοξο είναι πως, ενώ έγινε καλή και παραγωγική κουβέντα με τους εκπροσώπους τους, μετά δεν θέλανε να φύγουν και δεν μας αφήναν να φύγουμε. Προέρχομαι από τους Οικολόγους Πράσινους, δεν πιστεύω ότι ωφελεί η βία. Μάλιστα παρακάλεσα τον διοικητή των ΜΑΤ να μην κάνει τίποτα και να μην δημιουργηθεί καμία πρόκληση, ενώ ζητήθηκε και έβγαλαν και όλοι τα κράνη τους. Δεν ήθελα να απωθηθεί κανένας. Μετά από καμία ώρα αραιώσαν και φύγαμε.

Το επιχείρημα “θυμώσαμε γιατί δεν μας είδε ο Υπουργός”, δεν υπάρχει. Το γραφείο μου είναι ανοιχτό κάθε μέρα. Δεν έχω πικρία για το επεισόδιο, δεν το υπολογίζω, οι Κρητικοί έχουν περηφάνια και αυθορμητισμό να εκφράζουν την διαμαρτυρία τους, όμως δεν θα ήθελα να μάθω - γιατί το άκουσα αλλά δεν το έχω διασταυρώσει - κάποια στιγμή ότι ήταν οργανωμένα στελέχη κόμματος».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία