BACK TO
TOP
Δρώμενα

Υποτροφίες από ΕΑΣ Αγρινίου σε αριστούχους μαθητές

Στις 30/9 η απονομή των χρηματικών επάθλων για 6 μαθητές που διακρίθηκαν στις πανελλήνιες.

Υποτροφίες από ΕΑΣ Αγρινίου σε αριστούχους μαθητές

4
0
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Παπαστράτειο Μέγαρο (3ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση βράβευσης των έξι (6) μαθητών της Αιτωλοακαρνανίας που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα θα βραβευθούν τρεις μαθητές που επέλεξαν Σχολές με αγροτικό προσανατολισμό και ακόμη τρεις που εισήχθησαν σε οπουδήποτε Σχολή, με κριτήριο, όμως, σ’ αυτή την περίπτωση, να μην διαμένουν στις πόλεις του Αγρινίου, του Μεσολογγίου και της Ναύπακτου, καθώς επιδίωξη της Ένωσης Αγρινίου είναι να στηριχθούν μαθητές από αγροτικές περιοχές, που ενδεχομένως βρίσκονται σε δυσμενή θέση έναντι των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η πόλη.

Σημειώνετε ότι η Ένωση Αγρινίου δεν είχε καμία εμπλοκή στην επιλογή των μαθητών που θα λάβουν την υποτροφία των 1.500 ευρώ έκαστος. Τα ονόματα εστάλησαν, ύστερα από σχετικό αίτημα, από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας, η οποία και είχε τη σχετική επικοινωνία με όλα τα λύκεια του νομού, προκειμένου να της δοθούν τα στοιχεία.

Οι νέοι φοιτητές πλέον (αφού έχουν κάνει την εγγραφή τους στις Σχολές που εισήχθησαν) και οι οικογένειές τους έχουν ήδη ενημερωθεί.

Από την πρώτη κατηγορία, αυτή των μαθητών που επέλεξαν αγροτικές Σχολές, υποτροφία θα λάβει ο Γιώργος-Φοίβος Βραχωρίτη, του Ανδρέα, από το Αγρίνιο, που πέρασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Βασίλης Μπερτίας του Χρήστου, από τη Ναύπακτο, που πέρασε στο Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών και η Παρασκευή Τσοκάντα του Νικολάου, από το Μεσολόγγι, που πέρασε στη Γεωπονική Θεσσαλονίκης.

Από τη δεύτερη κατηγορία, αυτή που αφορά το σύνολο των Σχολών, αλλά με την εξαίρεση των πόλεων άνω των 10.000 κατοίκων, ώστε να ενισχυθούν οικογένειες αγροτικών περιοχών, υποτροφία θα λάβουν η Λαμπρινή Αποστόλου του Ιωάννη, από τον Αστακό, που πέρασε στο Στρατολογικό ΣΑΣ Θεσσαλονίκης, η Μελίνα Καϋμενάκη του Σπυρίδωνα από τον Μύτικα, που εισήχθη στην Ιατρική ΣΑΣ (στρατιωτική ιατρός) και η Βασιλική Κουτσοκώστα του Δημητρίου, από την Καλλιθέα, που πέρασε στην Οδοντιατρική του Αριστοτελείου.

Η Ένωση Αγρινίου επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό και η καθιέρωση υποτροφιών, για πρώτη φορά φέτος, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης που χαρακτηρίζει τον Συνεταιρισμό, είναι ένα ακόμη βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία