BACK TO
TOP
Δρώμενα

Συγκίνηση για την απώλεια του Παύλου Κοντέλλη

Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, ο Παύλος Κοντέλλης, ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στα τρακτέρ και το πρόσωπό του συμβόλιζε απαράμιλλα για πολλές δεκαετίες τον κλάδο των εισαγωγέων και αντιπροσώπων τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων.

Συγκίνηση για την απώλεια του Παύλου Κοντέλλη

5
1

Με σπουδές marketing στο Λονδίνο, συνέχισε με δυναμισμό την οικογενειακή αντιπροσωπεία, αρχικά της Fordson και στη συνέχεια της Ford, ενώ εδώ και χρόνια η Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ διαχειρίζεται με συνέπεια τα μεγάλα σήματα των New Holland, Case, Stayer, IVECO κ.α.

Ο Παύλος Κοντέλλης είχε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή με ενδιαφέρον τις εκδοτικές πρωτοβουλίες της Green Box, αρχικά το Profi και στη συνέχεια το Αγρόκτημα, την Agrenda και φυσικά το AgroNews. Αυστηρός στη δουλειά του αλλά δίκαιος, είχε συχνά μια παρατήρηση για επί μέρους προσεγγίσεις, εκτιμούσε ωστόσο πάντοτε τη μεγάλη προσπάθεια των συντελεστών της Green Box για αντικειμενική ενημέρωση του αγροτικού κόσμου.

Η κηδεία του θα γίνει στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτο από το 1ο νεκροταφείο. 


Το Δελτίο Τύπου της εταιρείας

Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Ιδρυτή, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρίας μας Παύλου Κοντέλλη ο οποίος έφυγε από κοντά μας σήμερα, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017.

Ο Παύλος Κοντέλλης για περισσότερα από 60 χρόνια αγωνίστηκε για την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας και το όνομά του ταυτίστηκε με τον εκσυγχρονισμό της εκμηχάνισης σε όλη την Ελληνική ύπαιθρο. Υπήρξε πρότυπο επιχειρηματία και εργοδότη και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας μας. Ήταν μεγάλο το ενδιαφέρον του για την εκπαίδευση στον τομέα της εκμηχάνισης και βοήθησε προς αυτή τη κατεύθυνση ποικιλοτρόπως τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Η κηδεία του Παύλου Κοντέλλη θα γίνει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, στις 2.00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α΄ Κοιμητηρίου Αθηνών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο


Θυμάμαι στο γραφείο του το πρώτο ξενόγλωσσο Profi
Θυμάμαι, όταν τον πρωτογνώρισα, νεαρός συντάκτης τότε στην Καθημερινή, αντιμετώπιζε με πολύ σεβασμό το λειτούργημα του δημοσιογράφου, είχε πάντοτε την ανάγκη να μεταδώσει τη γνώση και την εμπειρία του για τα αγροτικά μηχανήματα, είχε πάντα μεγάλο ενδιαφέρον για τις κεντρικές επιλογές που επηρέαζαν την αγροτική ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Αργότερα, ένα μεσημέρι στο γραφείο του, με αφορμή μια συνέντευξη για το Αγρόκτημα που συντόνιζα τότε για τον Ελεύθερο Τύπο, είδα ένα ξενόγλωσσο περιοδικό με αντικείμενο την τεχνολογία των τρακτέρ. Ήταν το Profi. Μπορώ να το δω κύριε Παύλο, γιατί όχι μου απάντησε. Δικό σου.

Χάρηκε πραγματικά, όταν,  λίγο καιρό αργότερα τον ενημέρωνα για την συμφωνία μου με τους Γερμανούς που είχαν τα πνευματικά δικαιώματα του περιοδικού, να κυκλοφορήσουμε την ελληνική έκδοση του Profi στην Ελλάδα.

Θυμάμαι το ίδιο ζωηρά βέβαια, τις σκληρές παρατηρήσεις του, στα πρώτα τεύχη, για λεπτομέρειες βέβαια, οι οποίες από τη μια με πόνεσαν, από την άλλη με βοήθησαν να γίνω καλύτερος να προσέχω τις λεπτομέρειες, αυτά τα οποία συνήθως οι δημοσιογράφοι αδιαφορούν.

Θυμάμαι ακόμα, μια οικογενειακή συνάντησή μας, ένα βράδυ σε μια λαϊκή ταβέρνα στα Πετράλωνα, πόσο λιτοδίαιτος και ολιγαρκής ήταν, με πόση συγκίνηση μιλούσε για τις πρώτες γνωριμίες του με τους αγρότες στα χωριά της μεταπολεμικής Ελλάδας. Όταν γινόταν μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας. 

Η τελευταία μας συνάντηση ήταν πάλι στο γραφείο του, όταν μιλήσαμε για την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα Think Tank που θα προσεγγίζει με σοβαρότητα τα μεγάλα θέματα της αγροτικής οικονομίας. Δεν προλάβαμε όμως.

Γιάννης Πανάγος

Ψήφισμα ΣΕΑΜ

Σε ένδειξη τιμής και σεβασμού στην μνήμη του αποβιώσαντος Επιτίμου Προέδρου του Συνδέσμου Εισαγωγέων-Αντιπροσώπων Μηχανημάτων

Παύλου Κοντέλλη 

το Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως σήμερα και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2. Να γίνει δωρεά στην μνήμη του,  υπέρ των εκπαιδευτικών σκοπών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

3. Να δημοσιευθεί το ψήφισμα αυτό στον Τύπο


Ειδικό αφιέρωμα στον Παύλο Κοντέλλη στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

19-10-2017 20:16george

ενα FORDSON SUPER DEXTA αγορασε ο πατερας (+) μου το 1964 απο τον Παυλο Κοντελλη.Αυτοι "εφυγαν" ,Το "φορτσακι" δουλευει ακομα...

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία