BACK TO
TOP
Δρώμενα

Συναντήσεις με πανεπιστημιακούς στην Ήπειρο στο πρόγραμμα Τσιρώνη

Την Ήπειρο επισκέπτεται την Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Οκτωβρίου ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, προκειμένου να συμμετάσχει την Τρίτη με ομιλία του στο 5ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Ήπειρο.

Συναντήσεις με πανεπιστημιακούς στην Ήπειρο στο πρόγραμμα Τσιρώνη

2
0

«Ο συντονισμός, η συνεργασία, η ανταλλαγή απόψεων, η καινοτομία, η εξωστρέφεια αλλά κυρίως η συνέργεια και οι προοπτικές μιας βιώσιμης προοπτικής για την αγρο-κτηνοτροφική δραστηριότητα στην Ήπειρο, είναι τα θέματα που θα εξεταστούν στα πλαίσια του Συνεδρίο», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

«Ο Γιάννης Τσιρώνης θα παρουσιάσει την Τρίτη το πρωί (10:00πμ-14:00μμ) τις σημαντικές τομές που έχουν ήδη υλοποιηθεί από πλευράς του Υπουργείου με άμεσο θετικό αντίκτυπο στην κτηνοτροφία: ο νέος νόμος για την σήμανση και προέλευση γάλακτος και κρέατος για την πάταξη των ελληνοποιήσεων, τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, η απλοποίηση της αδειοδότησης σταβλικών εγκαταστάσεων, τα νέα προγράμματα του ΠΑΑ καθώς και η έγκριση από την ΕΕ του νέου ορισμού του «μόνιμου βοσκοτόπου» που δίνει την ευκαιρία να ενταχθούν στα προγράμματα εκατομμύρια εκτάρια που βόσκονται χωρίς να επιδοτούνται, έχουν δημιουργήσει ένα εντελώς νέο τοπίο για την αγροτική παραγωγή και την παραδοσιακή κτηνοτροφία ιδιαίτερα στην Ήπειρο. Υπάρχουν όμως ακόμη πολλά προβλήματα να λυθούν και η δρομολόγηση της επίλυσής τους πρέπει να γίνει με την ενεργή συμμετοχή όλων και ιδιαίτερα των αγροτών», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, δεδομένου ότι η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν στρατηγικό στόχο για τον αγροτικό τομέα, ο Αν. Υπουργός θα έχει συνάντηση την Δευτέρα το απόγευμα με μέλη της τοπικής ακαδημαϊκής κοινότητας (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου), ώστε να συνδράμουν μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου, καταθέτοντας ιδέες, προτάσεις και απόψεις και θέτοντας ερευνητικές προτεραιότητες, αναφορικά με τις δυνατότητες συνέργειας μεταξύ των αγροτών της Περιφέρειας Ηπείρου, της ακαδημαϊκής κοινότητας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία