BACK TO
TOP
Δρώμενα

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αττική

Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών Ρίχτερ έγινε αισθητή στις 22:24 το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου στην Αττική, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αττική

3
0

Ειδικότερα, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε πως οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου κατέγραψαν στις 22:24 ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προέρχεται από απόσταση 24 χιλιόμετρα ΒΑ της Αθήνας, όπου εντοπίζεται και το επίκεντρο της δόνησης.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έκανε λόγο για σεισμό 4,2 Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), το μέγεθος του σεισμού ήταν 4,3 Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Σταμάτας τοποθετεί το επίκεντρο του σεισμού ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Πρόκειται για το βόρειο άκρο του επικέντρου που έδωσε το σμήνος σεισμών της περασμένης εβδομάδας. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα και ως εκ τούτου δεν αναμένεται κάτι μεγάλο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον σεισμολόγο, Γ. Χουλιάρα, ο σεισμός προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 του μηνός όπου σε 10 ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις.

Σε συνέχεια του σεισμού των 4,4 Ρίχτερ, σημειώνονται μετασεισμοί, εξέλιξη που θεωρείται φυσιολογική από τους σεισμολόγους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία