BACK TO
TOP
Δρώμενα

Χαρακόπουλος: Λύση από ΔΕΗ πριν χαθεί η παραγωγή

Αυτό που επιθυμούν οι αγρότες και λένε τις τελευταίες ημέρες είναι να μπορούν να αρδεύουν.

0
0
«Σε δυσμενέστατη θέση βρίσκονται οι παραγωγοί που αρδεύουν τις καλλιέργειές τους  από την περιοχή ευθύνης του ΤΟΕΒ “Μάτι Τυρνάβου” λόγω των οφειλών του οργανισμού προς τη ΔΕΗ. Όσο δεν προσδιορίζεται κάποια λύση για την επανασύνδεση των γεωτρήσεων με ρεύμα αυτή την εποχή, τόσο μεγαλώνει η αβεβαιότητα άλλα και οι αντιδράσεις των παραγωγών, ειδικά όσων είναι οικονομικά ενήμεροι απέναντι στον οργανισμό».
Τα παραπάνω αναφέρει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε ερώτησή του στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου και Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών παραγωγών, υπογραμμίζει ότι «παρότι μπαίνουμε στον Ιούνιο, οι πλήρως εξαρτώμενες από το νερό καλλιέργειες της περιοχής δεν έχουν αρδευτεί, με αποτέλεσμα τον σοβαρό κίνδυνο της καθολικής απώλειας της παραγωγής. Ήδη, τα πρώιμα φρούτα (π.χ. ροδάκινα) που συγκομίζονται αυτόν τον καιρό έχουν υποστεί τις επιπτώσεις της έλλειψης άρδευσης και οι αγρότες της έχουν απελπιστεί, αφού δεν έχουν στα χέρια τους εναλλακτικές λύσεις. 

Πολλαπλά δημοσιεύματα με ανακοινώσεις, είτε από τον εν λόγω ΤΟΕΒ είτε από την ΔΕΗ στον τοπικό τύπο, έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερο προβληματισμό στον αγροτικό κόσμο της περιοχής. Αυτό που επιθυμούν οι αγρότες είναι να μπορούν να αρδεύουν τα χωράφια τους και όσο καθυστερεί η απουσία λύσεων, μεγαλώνουν οι αντιδράσεις. Ιδιαίτερα όσοι δεν έχουν οικονομική εκκρεμότητα με τον εν λόγω ΤΟΕΒ, ή έχουν νοικιάσει χωράφια για καλλιέργεια στην εν λόγω περιοχή θεωρούν ότι η καθυστέρηση στην επίλυση του θέματος αποτελεί κατάφωρη αδικία απέναντί τους. 

Η διοίκηση του  ΤΟΕΒ “Μάτι Τυρνάβου” δηλώνει έτοιμη για διακανονισμό των οφειλών στη ΔΕΗ. Όπως μάλιστα αναφέρεται, για την πρόταση διακανονισμού έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Περιβάλλοντος, ενώ τονίζεται ότι αναμένεται πολιτική λύση για το σύνολο των ΤΟΕΒ που έχουν οικονομικά προβλήματα.

Ο κ. Χαρακόπουλος καταλήγει ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν:

  1. Αν θα δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα των αγροτών που αρδεύουν από τις γεωτρήσεις του ΤΟΕΒ “Μάτι Τυρνάβου”, καθώς ο κίνδυνος απώλειας της παραγωγής τους είναι άμεσος.
  2. Αν υπάρχει κάποιο σχέδιο για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων των ΤΟΕΒ που έχουν οικονομικές εκκρεμότητες και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία