BACK TO
TOP
Δρώμενα

Συνεχίζεται η προσπάθεια απεγκλωβισμού παιδιών από σπήλαιο στην Ταϋλάνδη

Ένα ακόμη παιδί, το πέμπτο, απεγκλωβίστηκε από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη, όπου άρχισε ξανά το πρωί η επιχείρηση διάσωσης των υπολοίπων παιδιών και του προπονητή τους. Αν και την πληροφορία δεν έχουν επιβεβαιώσει οι αρχές της χώρας, αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν στο Reuters ότι είδαν διασώστες να μεταφέρουν άνθρωπο σε φορείο.

Συνεχίζεται η προσπάθεια απεγκλωβισμού παιδιών από σπήλαιο στην Ταϋλάνδη

2
0

Ένα ασθενοφόρο έφυγε με μεγάλη ταχύτητα από την περιοχή, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και επευφημίες. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του πέμπτου παιδιού φαίνεται πως διήρκεσε έξι ώρες.

Ώρες μετά την πρώτη πολύωρη και άκρως επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης μέσα από τα στενά και υποβρύχια περάσματα του σπηλαίου, που έφερε πίσω στην ασφάλεια τέσσερα από τα 12 παιδιά, οι δύτες έχουν ξεκινήσει ξανά το υπόγειο ταξίδι τους.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής δίνονται με το σταγονόμετρο από τις αρχές. Έχει ωστόσο ανακοινωθεί πως μέσα στη σπηλιά επιχειρούν οι ίδιοι δύτες που έσωσαν τα πρώτα τέσσερα παιδιά και συγκινημένοι πια τα αγκάλιασαν μόλις βγήκαν έξω σώοι και αβλαβείς. Οι συνθήκες κρίνονται το ίδιο καλές όπως χθες, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι τα επίπεδα του νερού εντός του σπηλαίου δεν δημιουργούν ανησυχία, σύμφωνα με τις αρχές.

Η αρχική εκτίμηση των αρχών της Ταϊλάνδης ήταν ότι θα χρειαστούν περίπου τρεις ή τέσσερις μέρες για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση. Ο χειρότερος εχθρός της επιχείρησης είναι ο καιρός, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχές που για μία ακόμη φορά θα πλημμυρίσουν το σπήλαιο.

Πηγή:naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία