BACK TO
TOP
Δρώμενα

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Γεωργίας

Σε αποκλιμάκωση οδηγείται η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από οκτώ ημέρες απεργίας και κατάληψης των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου.

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Γεωργίας

0
0
Το απόγευμα της Δευτέρας οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου αποφάσισαν για τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου για σήμερα Τρίτη, ενώ την ερχόμενη Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασισθεί η περαιτέρω στάση των εργαζομένων στο θέμα της διαθεσιμότητας που προωθούν οι τελευταίες κυβερνητικές ρυθμίσεις

Η ανακοίνωση των σωματείων ΠΟΓΕΔΥ και ΠΟΣΕΥΓ:

Σας κάνουμε γνωστό ότι σήμερα και κατά τη διάρκεια της 24ης απεργίας, πραγματοποιήθηκε εκ νέου Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠ.Α.Α.Τ. Νομού Αττικής για την εκτίμηση της κατάστασης. Η Γενική Συνέλευση εκτίμησε τη μέχρι τώρα πορεία της απεργίας σε όλο το διάστημα των 8 ημερών και διατράνωσε την απόφασή της για συνέχιση των προσπαθειών απόκρουσης των διατάξεων του πρόσφατου νόμου 4093/2012, πολύ περισσότερο που οι διατάξεις αυτές μακροπρόθεσμα θα οδηγήσουν σε 150.000 απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων. Η Γενική Συνέλευση, εκτιμώντας τη μέχρι τώρα πορεία του αγώνα, σε συνδυασμό με την ανάγκη συντονισμού και κινητοποίησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αποφάσισε την αναγκαιότητα συνέχισης των κινητοποιήσεων και συγκεκριμένα:

α) την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας την Τρίτη 27/11/2012 από 11.00 π.μ. έως και την λήξη ωραρίου και την πραγματοποίηση πορείας διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΥΠ.Α.Α.Τ. προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και

β) την ένταση των προσπαθειών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠ.Α.Α.Τ. με τα σωματεία όλων των φορέων του ΥΠ.Α.Α.Τ., προκειμένου να επιτευχθεί συντονισμός όλων και κοινή δράση.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης τη διενέργεια νέας Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του ΥΠ.Α.Α.Τ. το αργότερο την επόμενη Τρίτη 4-12-2012, ώστε να τεθούν στην κρίση των συναδέλφων τα αποτελέσματα των επαφών με τα άλλα σωματεία και οι περαιτέρω κινήσεις των εργαζομένων του ΥΠΑΑΤ.

Το αίτημα αυτής της μορφής κινητοποίησης παραμένει το ίδιο όπως και τις προηγούμενες μέρες, με πρώτο την αποτροπή της εφαρμογής των διατάξεων του πρόσφατου Νόμου 4093/2012, οι οποίες σε πρώτη φάση οδηγούν σε απόλυση των συναδέλφων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και αργότερα θα συνοδευτούν με γενίκευση των απολύσεων για άλλους κλάδους και κατηγορίες εργαζομένων, στην κατεύθυνση της τρικομματικής κυβέρνησης για απολύσεις 150.000 Δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι το 2015.

Η Γενική Συνέλευση επισημαίνει όπως και πριν, ότι η φύση αυτών των μέτρων και η επίδρασή τους σε συναδέλφους όλων των κλάδων και κατηγοριών Δημοσίων Υπαλλήλων πρέπει να βρει την καθολική αντίσταση από το σύνολο των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Οργάνων του ΥΠ.Α.Α.Τ., των φορέων του και γενικότερα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Για το λόγο αυτό η Γενική Συνέλευση καλεί τις Διοικήσεις όλων αυτών των Οργάνων να συμβάλουν στην  ανάγκη συντονισμού, ώστε να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση για την ανατροπή αυτού του Νόμου.-

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ΠΟΓΕΔΥ και ΠΟΣΕΥΓ δηλώνουν ότι συμφωνούν και αποδέχονται τις παραπάνω αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων του ΥΠ.Α.Α.Τ. Νομού Αττικής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία