BACK TO
TOP
Δρώμενα

Κινητοποιήσεις και την Παρασκευή από την ΑΔΕΔΥ

Με 24ωρη παναττική απεργία στον δημόσιο τομέα και συγκέντρωση στις 10.30 έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαντά η ΑΔΕΔΥ στο πρόγραμμα κινητικότητας που προωθεί η κυβέρνηση.

Σε διήμερο κινητοποιήσεων προχωρά η ΑΔΕΔΥ

0
0
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Την Πέμπτη πάντως, εγκρίθηκε χωρίς διαρροές κυβερνητικών βουλευτών, η τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους αρμόδιους υπουργούς να προβαίνουν σε καταργήσεις - συγχωνεύσεις φορέων και σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με Προεδρικά Διατάγματα, δίχως προηγούμενη έγκριση της Βουλής

Η τροπολογία για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση με Π.Δ. πυροδότησε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας η οποία απορρίφθηκε δι’ εγέρσεως των βουλευτών

Υπεραμυνόμενος της τροπολογίας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν αλλάζει το θεσμικό εργαλείο με το οποίο καταρτίζονται οι οργανισμοί των υπουργείων. «Αυτό που αλλάζει», εξήγησε, «είναι ότι οι καταργήσεις με Προεδρικά Διατάγματα στηρίζονται σε αξιολόγηση των δομών που έχει γίνει. Έχουν συγκροτηθεί επιτροπές αξιολόγησης των κεντρικών δομών όλων των υπουργείων»

Οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων  ελέγχονται πολιτικά και κοινωνικά, τόνισε σε παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης και απευθυνόμενος σε έντονο ύφος προς τον υπουργό υποστήριξε: «Αυτό τον έλεγχο, που ασκεί η Βουλή, θέλετε να αποφύγετε. Αυτό τον έλεγχο τον αποφεύγουν μη δημοκρατικά καθεστώτα. Δεν κινείστε στα όρια του πραξικοπήματος, κάνετε πραξικόπημα. Τα πραξικοπήματα δεν θέλουν ερπύστριες και τανκς»
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία