BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

«Πιο επικίνδυνη χώρα για χρεοκοπία η Ελλάδα»

Στην πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τον κίνδυνο χρεοκοπίας τοποθετεί την Ελλάδα έκθεση της Blackrock, με τη χώρα μας να βρίσκεται μάλιστα σε… υψηλότερη θέση και από την Αργεντινή η οποία ως τις 30 Ιουλίου θα πρέπει να αποπληρώσει ορισμένα ομόλογα.

«Πιο επικίνδυνη χώρα για χρεοκοπία η Ελλάδα»

1
0
Ο δείκτης κινδύνου της BlackRock λαμβάνει υπόψη ποσοτικά στοιχεία όπως τα δημοσιονομικά μεγέθη και τα φορολογικά έσοδα και ποιοτικά, όπως η αντίληψη της αποτελεσματικότητας και της σταθερότητας των κυβερνήσεων.

 

Όπως αναφέρει η έκθεση, η πολιτική αστάθεια και η επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών σημαίνει ότι μεγάλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ρωσία είναι στις πιο επικίνδυνες θέσεις για επενδύσεις.

Σημειώνει πως οι αναπτυγμένες αγορές ευνοήθηκαν από τις αγορές, περισσότερο από ότι οι αναδυόμενες. Η Βραζιλία υποχώρησε τέσσερις θέσεις, στην 31η, ανάμεσα στις 50 χώρες, η Ρωσία έπεσε τρεις θέσεις, στην 24η, και η Αργεντινή, έπεσε μια θέση, στην 45η, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Αντιθέτως, το Βέλγιο ανέβηκε τέσσερις θέσεις, στην 27η, η Βρετανία ανέβηκε τρεις και η Ολλανδία ανέβηκε δύο, στην 11η θέση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία