BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ανάπτυξη 0,7% βλέπει για φέτος το ΙΟΒΕ

Έξοδο της Ελλάδας από την εξαετή ύφεση προβλέπει το ΙΟΒΕ κάνοντας λόγο για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που θα φτάσουν το 0,7% τη φετινή χρονιά.

Ανάπτυξη 0,7% βλέπει για φέτος το ΙΟΒΕ

3
0
Η εκτίμηση του Ινστιτούτου που διατυπώνεται στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία είναι πολύ κοντά σε εκείνες της κυβέρνησης και της τρόικας που «βλέπουν» για τη φετινή χρονιά αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6%.

Σύμφωνα με την έκθεση, η κατανάλωση των νοικοκυριών υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί κατά 1%, βοηθούμενη κυρίως από τη μείωση της ανεργίας την περίοδο του καλοκαιριού λόγω της πορείας του τουρισμού. Την ίδια στιγμή, η μείωση της δημόσιας κατανάλωσης θα είναι της τάξης του 2%, χαμηλότερο απ’ ότι το 2013.

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα ανήλθε στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου στις 99,4 μονάδες, από 95 μονάδες το α΄ τρίμηνο του έτους και από 92,6 μονάδες στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Βελτίωση επίσης καταγράφουν και οι επιχειρηματικές προσδοκίες στο β’ τρίμηνο σε όλους τους τομείς και περισσότερο στις Υπηρεσίες (κατά +8 μον.).  Στη Βιομηχανία, η σχετική άνοδος του δείκτη έφθασε τις 6 μονάδες, εξέλιξη ανάλογη με εκείνη στο Λιανικό Εμπόριο, ενώ στις Κατασκευές, ο σχετικός μέσος δείκτης του τριμήνου κερδίζει 3 μονάδες. Τέλος, στην Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, ο αρνητικός δείκτης αυξήθηκε σημαντικά το υπό εξέταση τρίμηνο, κατά 11 μονάδες, παραμένοντας όμως ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία