BACK TO
TOP
Φορολογικά

Από 1/8 τα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων

Μέχρι τo πρωί της Τετάρτης 30 Ιουλίου δεκτές από το TAXIS διορθώσεις στις δηλώσεις E9.

Aγανάκτηση για τη φορολογία των αγροτεμαχίων

1
0

Ξεκινάει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου η ανάρτηση στο  TAXISnet των εκκαθαριστικών για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Οι φορολογούμενοι έχουν περιθώριο μέχρι αύριο, Τετάρτη 30 Ιουλίου προκειμένου να κάνουν τις όποιες διορθώσεις στις δηλώσεις E9 ώστε να λάβουν τα σωστά εκκαθαριστικά και να μην κληθούν να πληρώσουν υψηλότερα φόρο από αυτόν που τους αναλογή.

Η εφαρμογή του E9, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να τεθεί εκτός λειτουργίας από τις 11 το πρωί της Τετάρτης 30 Ιουλίου. Όλες οι δηλώσεις E9 που έχουν αποθηκευθεί προσωρινά στο σύστημα και δεν έχουν οριστικοποιηθεί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΓ Εσόδων, πρόκειται να διαγραφούν.

Δυνατότητα διόρθωσης στις πράξεις διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ (όπως λέγονται πλέον τα εκκαθαριστικά) θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης με νεότερη ανακοίνωση.

Οι φορολογούμενοι θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα στο email πως έχει εκδοθεί το εκκαθαριστικό τους, το οποίο θα πρέπει να αναζητήσουν οι ίδιοι στο Taxisnet, στην εφαρμογή υποβολής δηλώσεων Ε9.

Όσον αφορά στην εξόφληση του φόρου και παρά το γεγονός ότι επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η πρώτη δόση (καθώς και η πρώτη δόση του συμπληρωματικού φόρου για όσους έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ) θα πρέπει να εξοφληθεί έως το τέλος Αυγούστου. Από εκεί και πέρα, η ολοκλήρωση της πληρωμής θα γίνει σε πέντε ή σε έξι μηνιαίες δόσεις, με το πρώτο ενδεχόμενο να είναι το πιθανότερο.

Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε πρώτη πληρωμή μέχρι το τέλος του Ιουλίου, ωστόσο εξαιτίας της καθυστέρησης στην έκδοση των εκκαθαριστικών η πρώτη δόση πηγαίνει… νομοτελειακά στο τέλος Αυγούστου.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία