BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Δέσμευση Βούλτεψη για διόρθωση των λαθών του ΕΝΦΙΑ

Απόλυτα βέβαιη ότι θα υπάρξει πλήρης διόρθωση των λαθών στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ εμφανίστηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σε συνέντευξή της, προσθέτοντας ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ο ακριβής αριθμός των δόσεων για την εξόφληση του συγκεκριμένου φόρου.

Δέσμευση Βούλτεψη για διόρθωση των λαθών του ΕΝΦΙΑ

0
0

Μιλώντας στο ΑΠΕ η κ. Βούλτεψη, πέραν του ΕΝΦΙΑ, αναφέρθηκε τόσο στο θέμα ενδεχόμενων φοροελαφρύνσεων - μετά από συμφωνία της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση - όσο και στο θέμα που αφορά τις αποζημιώσεις των Ελλήνων αγροτών μετά το ρωσικό εμπάργκο.

Όπως υπογράμμισε η κ. Βούλτεψη για το θέμα του ΕΝΦΙΑ θα υπάρξουν οι αναγκαίες διορθώσεις και οι αναγκαίες βελτιώσεις, ούτως ώστε «να αποκατασταθεί η τάξη».

Υπογράμμισε ότι εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποφάσισαν να ανασταλεί η πρώτη δόση για το τέλος Σεπτεμβρίου. Ως εκ τούτου η κυβέρνηση διαθέτει αρκετό χρόνο προκειμένου να υπάρξει διόρθωση των όποιων λαθών υπήρξαν.

Σε ό,τι αφορά τον ακριβή αριθμό των δόσεων η κ. Βούλτεψη υποστήριξε ότι δεν έχει ακόμη οριστεί και τελικώς «θα το αποφασίσει η κυβέρνηση με βάση τις διορθώσεις και τις βελτιώσεις».

 

«Θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις»

Απατώντας σε ερώτηση που αφορούσε την ανάγκη να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι αυτό να επιτευχθεί σταδιακά, προκειμένου να υπάρξει άρση «βάρους που έχει πέσει στους ώμους του λαού».

Υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι  να ξεκινήσει μια σταδιακή αποκλιμάκωση της φορολογίας. Τόνισε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι «στην πορεία αυτή, στον οδικό χάρτη της εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια υπάρχουν διάφοροι σταθμοί. Ένας από τους σταθμούς αυτούς είναι η σταδιακή έναρξη των φοροελαφρύνσεων. Η χώρα βρέθηκε στην κατάσταση στην οποία βρέθηκε με πάρα πολλά ελλείμματα, με πάρα πολύ μεγάλο χρέος και λογικό ήταν να το αισθανθούμε αυτό όλοι μας στο πετσί μας. Δυστυχώς θέλω να πω ότι λεφτά δεν υπάρχουν, άρα αναγκαστικά έχουμε πάει σε τέτοιες λύσεις. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αυτή η κατάσταση μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί. Είναι προφανές ότι καθώς η χώρα θα βγαίνει από το πρόβλημά της όλα αυτά θα εξομαλύνονται».

 

Οι αποζημιώσεις για τους αγρότες

Παράλληλα η κ. Βούλτεψη διέψευσε ότι την πληροφορία ότι τα ελληνικά ροδάκινα δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των αποζημιώσεων που ανακοίνωση η Κομισιόν.

 «Η πρώτη ανακοίνωση έγινε από τον Ευρωπαίο επίτροπο Ντατσιάν Τσιόλος στις 11 Αυγούστου για τα ροδάκινα, που είναι το προϊόν με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στη Ρωσία. Τα μέτρα θα συγκεκριμενοποιηθούν ακόμη περισσότερο, τόσο από το Συμβούλιο των Εμπειρογνωμόνων, που συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη, αλλά στις 22 Αυγούστου η Ε.Ε. θα παρουσιάσει στα κράτη μέλη το σχέδιο κανονισμού για τα ροδάκινα. Δεν επιτρέπεται λοιπόν, ενώ όλα αυτά είναι γνωστά ή έπρεπε να είναι γνωστά, να δημιουργηθεί χθες θέμα εκ του μη όντος ότι δεν περιλαμβάνονται τα ροδάκινα στη λίστα των αποζημιώσεων. Ενώ τα ροδάκινα ήταν μία κατηγορία από μόνα τους και για την οποία ασχολήθηκε η Ε.Ε. από τις 11 Αυγούστου», υποστήριξε η κ. Βούλτεψη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία