BACK TO
TOP
Φορολογικά

Ράβε-ξήλωνε και πάλι με το φόρο για τα ακίνητα

Προωθείται έκπτωση φόρου για τα κενά και ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα αλλά υπό όρους.

0
0
Εκπτώσεις για τα κενά και ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα υπό προϋποθέσεις προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο των αλλαγών στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή, όπως δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα που ξεκινάει την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι.

Το ποσοστό της έκπτωσης αναμένεται να αγγίζει το 20%, ωστόσο θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια, πιθανότατα εισοδηματικά αλλά και το πόσο χρονικό διάστημα το ακίνητο είναι ξενοίκιαστο.

Άλλο ένα σενάριο που έχει «πέσει» στο τραπέζι είναι να δοθεί η έκπτωση στα ακίνητα τα οποία δεν έχουν τώρα ηλεκτρικό ρεύμα ή σε αυτά που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα εντός του 2014. Το ότι εξετάζεται το 2014 ως βάση αναφοράς για την ηλεκροδότηση ή μη των ξενοίκιαστων ακινήτων έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ΕΝΦΙΑ αφορά το 2014 και δεν φορολογεί την κατάσταση των ακινήτων των φορολογούμενων τα προηγούμενα έτη (για τα προηγούμενα έτη καταβλήθηκε χαράτσι και Φόρος Ακίνητης Περιουσίας).

Όσον αφορά την εξόφληση του φόρου, αυτός θα πληρωθεί από όλους τους φορολογούμενους σε έξι δόσεις με την πρώτη δόση να λήξει στο τέλος Σεπτεμβρίου και την τελευταία στο τέλος Φεβρουαρίου.

 

 

(Με πληροφορίες από reporter.gr, capital.gr)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία