BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Απαγορεύει στους τραπεζίτες της να αγοράζουν μετοχές η Goldman Sachs

Σε αλλαγή των κανονισμών της σε ότι αφορά τη σύγκρουση συμφερόντων προχωράει η Goldman Sachs.

Απαγορεύει στους τραπεζίτες της να αγοράζουν μετοχές η Goldman Sachs

1
0

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κορυφαία εταιρεία παροχής συμβουλών για εταιρικές εξαγορές, αλλάζει την πολιτική της, απαγορεύοντας πλέον στους επενδυτικούς τραπεζίτες το trading μεμονωμένων μετοχών και ομολόγων.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει το θέμα, ανέφερε πως οι υπάλληλοι της Goldman Sachs ειδοποιήθηκαν την Παρασκευή για την αλλαγή πολιτικής, η οποία έχει άμεση ισχύ.

Οι υπάλληλοι της Goldman, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν θα μπορούν επίσης να επενδύουν σε activist ή event-driven hedge funds.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος, οι τραπεζίτες χρειάζονταν έγκριση προτού προχωρήσουν σε επένδυση σε μεμονωμένες μετοχές.

Οι περιορισμοί θα αφορούν επίσης ορισμένους υπαλλήλους εκτός του τομέα της επενδυτικής τραπεζικής, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ρόλος τους είναι να έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες .

Σημειώνεται ότι η αλλαγή πολιτικής βρίσκονταν υπό συζήτηση για αρκετούς μήνες. Η κίνηση έχει στόχο να μειώσει τις πιθανές συγκρούσεις με πελάτες και να προστατεύσει την φήμη της Goldman, όπως ανέφερε η πηγή.

(Πηγή: euro2day.gr)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία