BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Εντός των ημερών αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Στα 0,35 ευρώ/λίτρο η ενίσχυση, αναλυτικά οι επιδοτούμενες ποσότητες ανά περιοχή.

Τα τέσσερα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

1
0
Υπεγράφη η απόφαση για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στα νοικοκυριά όλης της χώρας που πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που έχει θεσπίσει το υπουργείο Οικονομικών.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει και η ηλεκτρονική εφαρμογή στο taxisnet μέσω του οποίου οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις καταβολής.

Η επιδότηση ανέρχεται στα 0,35 ευρώ/λίτρο για συγκεκριμένη ποσότητα ανά νοικοκυριό ανάλογα με την περιοχή και την επιφάνεια της κατοικίας. Έτσι και ανάλογα με τις παραμέτρους αυτές, το επίδομα θα κυμανθεί από 52,5 έως 1.050 ευρώ.

Η επιδοτούμενη ποσότητα κυμαίνεται ως εξής:

- από 750 έως 3.000 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας
- από 450 έως 1.800 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου
- από 240 έως 960 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας
- από 150 έως 600 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού.
 
Τα  κριτήρια
Δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης είναι:
- άγαμοι φορολογούμενοι με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ.
- έγγαμοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ.
- μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο συνολικό εισόδημα έως 43.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ.
Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ.
Επίσης, ο φορολογούμενος δεν πρέπει να έχει στην κατοχή του ΙΧ άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών.
 
Στο 25% η προκαταβολή

 

Οι φορολογούμενοι με την υποβολή της σχετικής αίτησης έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης σε ποσοστό 25%. Το υπόλοιπο ποσό εξοφλείται με την υποβολή των στοιχείων του τιμολογίου αγοράς του πετρελαίου θέρμανσης. Σημειώνεται ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε φέτος σε τιμή οριακά πάνω από το ένα ευρώ από περίπου 1,25 ευρώ που είχε ξεκινήσει πέρυσι. Η μείωση της τιμής, εκτός από την υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, οφείλεται και στη μείωση κατά 30% του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο που αποφάσισε η κυβέρνηση.


(Με πληροφορίες από capital.gr)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία