BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Κάτω από τα 75 δολάρια το βαρέλι το αργό

Νέα πτώση στην τιμή μετά τις φήμες ότι ο ΟΠΕΚ δε θα μειώσει την παραγωγή παρά τη μείωση της ζήτησης.

Σε χαμηλό δυόμιση ετών η ζήτηση για πετρέλαιο

0
0
Νέα πτώση της τιμής του αργού προκάλεσε η φημολογία ότι δεν επίκειται απόφαση από τον ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, που θα αντισταθμίσει τη μείωση της ζήτησης

Οι ανησυχίες για την υπερπροσφορά στην αγορά και την αδύναμη ζήτηση πιέζουν τις τιμές του πετρελαίου τους τελευταίους μήνες και οι επενδυτές περιμένουν ένα σημάδι από τον ΟΠΕΚ ότι θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή του, προκειμένου να ανακόψει την πτώση των τιμών. Η πλειοψηφία πάντως των αναλυτών εκτιμά ότι ο Οργανισμός θα διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή του.

Τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του αργού υποχώρησαν κατά 1,08 δολάρια ή 1,4%, καταγράφοντας πτώση στα 74,56 δολάρια ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο Brent παράδοσης Δεκεμβρίου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου κατέγραψε απώλειες 0,67 δολάρια ή 0,8% στα 78,64 δολάρια.

Την ίδια ώρα, η τιμή του χρυσού ενισχυόταν καθώς η αποδυνάμωση του δολαρίου έναντι των ανταγωνιστών του αναζωπύρωσε το επενδυτικό ενδιαφέρον για το πολύτιμο μέταλλο.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 13,60 δολ. ή 1,2% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 1.197,10 δολ. ανά ουγγιά.

 

(Πηγή: reporter.gr)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία