BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Αυξημένα κονδύλια για Αγροτική Ανάπτυξη στον προϋπολογισμό του 2015

Κατατίθεται το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015, ο οποίος προβλέπει έσοδα αυξημένα κατά 954 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων από προγράμματα και δράσεις για την Αγροτική Ανάπτυξη και την αλιεία.

Αυξημένα κονδύλια για Αγροτική Ανάπτυξη στον προϋπολογισμό του 2015

2
0
Η εν λόγω αύξηση των εσόδων οφείλεται κυρίως σε προκαταβολές από την Ε.Ε., για προγράμματα που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, οι οποίες δεν είχαν ενσωματωθεί στο προαναφερθέν μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, και εκτός από την Αγροτική Ανάπτυξη και την αλιεία θα προέρχονται και από προγράμματα και δράσεις των Μεταναστευτικών Ροών και του νέου προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, καθώς ετήσιης και στα έσοδα από τις εκτιμώμενες επιστροφές κεφαλαίων που δεν θα χρησιμοποιηθούν από συγκεκριμένα ταμεία, λόγω κλεισίματος την 31η 12ου 2015, της επιλέξιμης περιόδου 2007 – 2013

Όπως αναφέρεται στην σελίδα 36 του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού, που η συζήτησή του έχει ολοκληρωθεί από τη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, τα έσοδα του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων θα είναι αυξημένα κατά 954 εκατ. ευρώ, σε ταμειακή βάση, έναντι του στόχου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής 2015 – 2018 και κατά 754 εκατ. ευρώ, σε δεδουλευμένη βάση.

Επίσης, όπως τονίζεται στην σελίδα 30 του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ταχεία υλοποίηση όλων των δράσεων του ΕΣΠΑ καθώς και των λοιπών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, όπως της αγροτικής ανάπτυξης και της αλιείας, δεδομένου ότι τα επιχειρησιακά προγράμματα της προγραμματικής περιόδου 2007 – 2014 έχουν εισέλθει στην τελική φάση υλοποίησής τους, καθώς και λόγω της επίσπευσης των ενεργειών για την έναρξη της υλοποίησης έργων που θα βαρύνουν την νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.

Βρείτε εδώ το Προσχέδιο κρατικού προϋπολογισμού για το 2015.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία