BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Παρέμβαση Παπαδημούλη στην Κομισιόν για τις αλλαγές στο ΦΠΑ

Διευκρινίσεις για τις αλλαγές στο ΦΠΑ τόσο στα νησιά όσο και σε μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών τις οποίες φέρεται να προωθεί η τρόικα ζητάει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης με ερώτησή του προς την Κομισιόν.

Aντιπρόεδρος στην Ευρωβουλή ο Παπαδημούλης

1
0

Ο κ. Παπαδημούλης ζητάει να ενημερωθεί ποιες ακριβώς είναι οι «μεταρρυθμίσεις» στο καθεστώς του ΦΠΑ που θα υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση από τον Ιανουάριο του 2015 και ποια η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πάνω στο ζήτημα αυτό. Καλεί, επίσης, την Επιτροπή να ξεκαθαρίσει αν έχει η ίδια προτείνει ή συμφωνεί με τη διεύρυνση του

αριθμού των αγαθών που φορολογούνται με τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ και την κατάργηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά;»

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με την 4η Αξιολόγηση του Δεύτερου Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδας, οι ελληνικές αρχές έχουν «δεσμευτεί να αξιολογήσουν το σύστημα ΦΠΑ τον Ιούνιο του 2014, ώστε να είναι σε θέση να υλοποιήσουν περιεκτικές μεταρρυθμίσεις, από τον Ιανουάριο του 2015.

Με δεδομένα τα παραπάνω, αλλά και το γεγονός ότι τα μέχρι στιγμής «πειράματα» οικονομικής πολιτικής που επιβάλλει η Τρόικα στην εφαρμογή του ΦΠΑ στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν έχουν οδηγήσει σε αύξηση των δημοσίων εσόδων, αλλά έχουν επιβαρύνει το μειωμένο διαθέσιμο εισόδημα των ελλήνων πολιτών, ερωτάται η Επιτροπή:

Σε ποια συμπεράσματα κατέληξε η αξιολόγηση του συστήματος ΦΠΑ της ελληνικής κυβέρνησης;

Ποιες είναι οι «μεταρρυθμίσεις» στο καθεστώς του ΦΠΑ που θα υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση από τον Ιανουάριο του 2015;

Ποια είναι η θέση της Κομισιόν και της Τρόικα στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, όσον αφορά στο καθεστώς ΦΠΑ;

Έχει προτείνει η Κομισιόν τη διεύρυνση του αριθμού των αγαθών που φορολογούνται με τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ και την κατάργηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά;»

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία