BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Απώλειες στο Χρηματιστήριο στον απόηχο των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι

Την ανησυχία της αγοράς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα αποτυπώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου τις συναλλαγές με σημαντικές απώλειες.

Πτωτικές τάσεις στο Χ.Α., ρευστοποιήσεις στις τράπεζες

0
0
Ειδικότερα, στις 11:02, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2,42% στις 953,05 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 16,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 2,44% στις 309,60 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 2,81% στις 121,53 μονάδες.

 

Οι διήμερες σηζητήσεις στο Παρίσι μπορεί να ήταν χρήσιμες και εποικοδομητικές, ωστόσο δεν κατέληξαν στο ζητούμενο, που ήταν η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης. Το βέβαιο είναι ότι ακόμη κι αν υπήρξε σύγκλιση στο θέμα του δημοσιονομικού κενού για το 2015 (η τρόικα εκτιμά ότι θα ανέλθει σε 2 δισ. ευρώ), αυτή δεν είναι τέτοια που να επιτρέπει στην παρούσα φάση την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει αυτήν την ώρα συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να προβούν σε μια πρώτη αποτίμηση των συναντήσεων στο Παρίσι και να συναποφασίσουν τα επόμενα βήματα.

Στο ταμπλό, καταγράφονται σημαντικές απώλειες, με την MIG να σημειώνει πτώση 5,53%, την ΕΥΔΑΠ να βρίσκεται στο -5,03% και τη ΔΕΗ να καταγράφει απώλειες 4,49%, καθώς ο κύκλος εργασιών στο 9μηνο του έτους υποχώρησε κατά 1,5%.

Πτωτικά κατά 4,70% κινούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια, στο -4,75% βρίσκεται η Μυτιληναίος, στο -4,23% η Βιοχάλκο και στο -4,08% η ΓΕΚ Τέρνα.

 

(Πηγή: Nαυτεμπορική)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία