BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

«Αρνητικό πιστωτικά γεγονός» για την Moody’s οι πρόωρες εκλογές

Ως πιστωτικά αρνητικό γεγονός (credit negative), χαρακτηρίζει ένα πιθανό ενδεχόμενο πρόωρων εκλογές στην Ελλάδα, σε ανάλυσή της ο Moody's, καθώς όπως υπογραμμίζει θέτει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την επόμενη μέρα, μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου.

Υποβάθμισε τις προοπτικές της Ε.Ε. η Moody’s

0
0
Ο οίκος σημειώνει ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού να επισπεύσει τη διαδικασία της ανάδειξης νέου προέδρου της δημοκρατίας κατά δύο μήνες, και με δεδομένη την ισχνή πλειοψηφία της κυβέρνησης στη βουλή, «αυξάνει το ρίσκο πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών», γεγονός που σύμφωνα με την ανάλυσή της μπορεί να αποτελέσει αρνητικό γεγονός για την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς τη χώρα, αυξάνοντας  το ρίσκο ρευστότητας και χρηματοδότησης για την χώρα».

Η Moody’s επισημαίνει πως η έκβαση οποιασδήποτε πιθανής συνέχειας του προγράμματος της τρόικας, είναι πολύ πιο αβέβαιη εάν προκληθούν πρόωρες εκλογές, δεδομένης της ισχύος του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και της αντίθεσής του σε περαιτέρω μέτρα και λιτότητα, που αναμένεται να αποτελέσουν τις προϋποθέσεις για οποιοδήποτε μελλοντικό πρόγραμμα.

Μάλιστα, υπενθυμίζει ότι αυτό έρχεται ύστερα από σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης του προγράμματος της τρόικας, το οποίο οδήγησε στην δίμηνη παράτασή του, και στο ενδεχόμενο να δοθεί προληπτική πιστωτική γραμμή (ECCL) στην Ελλάδα, εάν το απαιτήσει η χώρα, με την εμπλοκή και του ΔΝΤ.

Τέλος, σημειώνει ότι οι πολιτικές εξελίξεις μειώνουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θέτουν ρίσκα χρηματοδότησης και ρευστότητας, δεδομένης της εκτίμησης για χρηματοδοτικές ανάγκες πλέον των 20 δισ. ευρώ το 2015.

 

(Πηγή: reporter.gr)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία