BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Δεν μειώνουν την παραγωγή πετρελαίου οι χώρες του ΟΠΕΚ

Ενωμένες στην απόφασή τους να μη προχωρήσουν σε μείωση της παραγωγής αλλά να αφήσουν την αγορά να αποφασίσει την τιμή του πετρελαίου παραμένουν οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ.

Ανέκαμψε από τα χαμηλά πενταετίας το πετρέλαιο

0
0

 Αυτό δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, Adel Abdul-Mehdi, σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal: «Κανείς δεν λέει πως όλα είναι καλά. Μέχρι τώρα δεν βλέπαμε κάποια ένταση, αν και υπήρχαν διαφορετικές απόψεις εντός του OPEC, αλλά στο τέλος ο OPEC είναι ενωμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Από τη στιγμή που τα μέλη του OPEC αποφάσισαν να διατηρήσουν την πετρελαϊκή παραγωγή τους στα 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως στην εξαμηνιαία συνεδρίασή τους, οι τιμές έχουν υποχωρήσει κάτω των 60 δολαρίων το βαρέλι.

 

Αυτό οδηγεί πολλές χώρες-μέλη στο χείλος οικονομικής κρίσης, ενώ οι πανίσχυροι παραγωγοί του Κόλπου φαίνεται να βρίσκονται σε πιο άνετη θέση χάρη στα τεράστια δημοσιονομικά «μαξιλάρια» που δημιούργησαν στη διάρκεια των πολλών ετών όπου επικρατούσαν υψηλές τιμές πετρελαίου. Το Ιράν βρίσκεται αντιμέτωπο με δημοσιονομικό έλλειμμα λόγω της υποχώρησης των τιμών.

 

Ωστόσο, ο Abdul-Mehdi είχε διαφορετική άποψη για την επίδραση της τιμής του πετρελαίου στην οικονομία του Ιράκ δηλώνοντας ότι θα ενθαρρύνει την καλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία. «Οι οικονομικές πραγματικότητες είναι οικονομικές πραγματικότητες. Πρέπει να δούμε αυτές τις πραγματικότητες και να προσαρμοστούμε αναλόγως», δήλωσε.


(Με πληροφορίες από capital.gr)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία