BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ξεκίνημα με μικρά κέρδη στο Χ.Α.

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε τις συναλλαγές τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου το Χρηματιστήριο Αθηνών, αντιδρώντας με επιφυλακτικότητα μετά το τριήμερο πτωτικό σερί που στοίχισε στον Γενικό Δείκτη 5,36%.

Κλειστό λόγω καθολικού Πάσχα το X.Α.

1
0

Στις 11:15, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,18% στις 792,02 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 12 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 0,10% στις 252,32 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 0,53% στις 90,67 μονάδες.

Αυτή η εβδομάδα, η προεκλογική εβδομάδα της Ελλάδας, συμπίπτει με την εβδομάδα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι ενδεχομένως να ανακοινώσει το περίφημο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) με στόχο να δώσει ώθηση στην οικονομία της Ευρωζώνης. Υπό αυτά τα δεδομένα, θα έχει ενδιαφέρον το εάν και με ποιους όρους θα συμπεριληφθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, καθώς, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, θα αποτελέσει μια πρώτη ένδειξη για την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Τεχνικά, η διαγραμματική εικόνα του Γενικού Δείκτη επιβαρύνθηκε την Παρασκευή καθώς το καθοδικό κενό (805 -786) του ανοίγματος εκτός από ένδειξη για την αύξηση της ορμής της πτωτικής τάσης αποτελεί το  νέο επίπεδο αντίστασης της αγοράς. Πλέον, μένει να δούμε αν η αγορά προεξόφλησε την υποβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch την Παρασκευή, ή ακόμη η πτώση μπορεί να συνεχιστεί.

Το πρόσημο που κυριαρχεί στο ταμπλό είναι το θετικό, ωστόσο οι απώλειες του τραπεζικού κλάδου, καθώς και ορισμένων δεικτοβαρών μετοχών του FTSE25 καθηλώνουν τον γενικό και τους επιμέρους δείκτες σε χαμηλά επίπεδα.

(Πηγή: Nαυτεμπορική)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία