BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Στα 650 δις ευρώ «βλέπει» το Bloomberg το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Την πρόβλεψη ότι το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων που θα ανακοινώσει ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι θα ανέρχεται στα 550 δισ. ευρώ διατυπώνουν οικονομολόγου που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Έτοιμος να «κόψει» χρήμα ο Μάριο Ντράγκι

2
0

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο Ντράγκι θα προχωρήσει στην μεγαλύτερη μέχρι σήμερα ώθηση για να οδηγήσει την ευρωζώνη μακριά από τον αποπληθωρισμό με την ανακοίνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) στις 22 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το 93% όσων συμμετείχαν στην έρευνα του Bloomnerg. Οι μέσες εκτιμήσεις για το μέγεθος του πακέτου, ξεπερνάει τα 500 δισ. ευρώ.

 Ο στόχος του Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου μετά από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα είναι να πείσει τους επενδυτές ότι έχει μια στρατηγική αρκετά μεγάλη και τολμηρή, για να αναζωογονήσει την ετοιμοθάνατη οικονομία. Οι εικασίες για τα σχέδιά του έχουν ήδη στείλει το ευρώ σε χαμηλό 11 ετών.

«Οι προσδοκίες της αγοράς είναι τώρα μεγάλες. Δεν θα πρέπει να υπάρξει απογοήτευση και η επόμενη κίνηση της ΕΚΤ θα πρέπει να είναι διάχυτη, με μεγάλη διάρκεια», δηλώνει ο Attilio Bertini, επικεφαλής έρευνας της Credito Valtellinese SC στην Ιταλία, μιλώντας στο πρακτορείο

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία