BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Κρίσιμη επίσκεψη Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα

Τροχιοδεικτική της στάσης των Βρυξελλών η επίσκεψη του επικεφαλής του Eurogroup στη χώρα μας.

Eπικύρωσε το κυπριακό μνημόνιο το Eurogroup

0
0
Στην Αθήνα φτάνει την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, έχοντας κάνει ήδη σαφείς τις προθέσεις με τις οποίες θα προσέλθει στις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και το νέο οικονομικό επιτελείο















Στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι με τη σημερινή επίσκεψη του κ. Ντέισελμπλουμ ξεκινά η διαβούλευση με τους εταίρους που, όπως εκτιμούν, θα οδηγήσει σε βιώσιμη, συνολική συμφωνία για την ανασυγκρότηση της κοινωνικής οικονομίας της χώρας στο πλαίσιο μιας εξελισσόμενης Ευρώπης.

Από την πλευρά του, ο κ. Ντέισελμπλουμ προειδοποίησε λίγες ώρες πριν από την άφιξή του στην Αθήνα ότι εάν η νέα κυβέρνηση επιμείνει και τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις τότε μπορεί να εκτροχιαστούν οι μεταρρυθμίσεις και να καθυστερήσει η ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

«Με κάθε ειλικρίνεια, εάν προσθέσει κανείς όλες τις υποσχέσεις (που έγιναν στην προεκλογική εκστρατεία), ο ελληνικός προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί πολύ σύντομα», τόνισε ο Ντέισελμπλουμ.

Δήλωσε πάντως έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις της Αθήνας για την ελάφρυνση του χρέους, αν και όπως είπε, «αυτό που είναι πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι απλά να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουμε συνάψει».

Εάν γίνουν μεγαλύτερες κρατικές δαπάνες, που θα μετατρέψουν το δημοσιονομικό πλεόνασμα σε έλλειμμα, «η ελάφρυνση του χρέους δεν θα βοηθήσει», έκρινε ο επικεφαλής του Eurogroup. Η Ελλάδα «τρέφει τη φιλοδοξία» να παραμείνει στην Ευρωζώνη, και το ίδιο θέλουν και οι εταίροι της, πρόσθεσε.

 

(Πηγή: Ναυτεμπορική)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία