BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Διορθώνει μετά το ράλι της Τρίτης το Χρηματιστήριο

Πτωτικά κινείται την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την έντονη ανοδική αντίδραση της Τρίτης με την πτώση του τραπεζικού κλάδου να «αναβάλει» προς το παρόν την «αναμέτρηση» με τις 950 μονάδες, οι οποίες και θεωρούνται πλέον το μεγάλο στοίχημα των αισιόδοξων επενδυτών της εγχώριας κεφαλαιαγοράς.

Υποβάθμισε το Χ.Α. σε αναδυόμενη αγορά η MSCI

2
0

Στις 10:53, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,02% στις 928,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 27,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 1,33% στις 277,63 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 3,48% στις 897,09 μονάδες.

Μετά τη χθεσινή εντυπωσιακή άνοδο, η οποία πρόσφερε στον Γενικό Δείκτη 83 μονάδες, η αγορά δείχνει να διορθώνει τις υπερβολές της προηγούμενης συνεδρίασης. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι θα πρέπει να αφομοιωθούν τα επίπεδα που η αγορά είχε στερηθεί επί διμήνου, ενός κρίσιμου διαστήματος όπου η αβεβαιότητα ήταν η πρωταγωνίστρια των συναλλαγών.

Άλλωστε, σήμερα, Τετάρτη, κατά την τακτική γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος θα αναγνωσθεί η Έκθεση του Διοικητή Γ. Στουρνάρα με εκτιμήσεις και προβλέψεις για το 2015. Μετά το δίμηνο που προηγήθηκε των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, κατά το οποίο υπήρξε σημαντική μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, η αγορά αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, κατά το έτος που, μέχρι πρότινος, αναμενόταν να είναι θετικό και στα τέσσερα τρίμηνά του.

Έτσι σήμερα αναμένεται να δούμε κινήσεις αναπροσαρμογής των χαρτοφυλακίων, τα οποία μέχρι πρότινος είχαν καθαρά αμυντικό προσανατολισμό. Οι κινήσεις αυτές ίσως μας δώσουν και κάποια σημάδια για τις προθέσεις των επενδυτών, καθώς και για τις προτιμήσεις τους και τις εκτιμήσεις τους αναφορικά με την ελληνική αγορά και οικονομία.

Στο ταμπλό, η Motor Oil και η ΔΕΗ  ξεχωρίζουν καταγράφοντας κέρδη 2,84% και 1,74% αντίστοιχα, ενώ κατά πόδας ακολουθεί και η μετοχή της Jumbo, η οποία καταγράφει κέρδη 1,05%. Στην αρχή της συνεδρίασης η ΔΕΗ κατέγραφε κέρδη έως και 4,7%, τα οποία όμως περιορίστηκαν γρήγορα.

Από την άλλη, διορθωτικά κινείται σήμερα ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος υπεραπέδωσε στη χθεσινή συνεδρίαση, με μόνη την Alpha Bank  να προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από τις ρευστοποιήσεις. Αντίθετα, η Eurobank είναι στο -3,45%, ενώ η Εθνική υποχωρεί κατά 2,98% και η Πειραιώς είναι στο -5,28%.

Η μετοχή του ΟΛΠ % βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση, καταγράφοντας απώλειες 5,55%. Η μετοχή έχει βρεθεί στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα, καθώς η εταιρεία συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων. Από τις 26 Ιανουαρίου έχει καταγράψει κέρδη 57,2%, με μόλις έξι πτωτικές συνεδριάσεις και 12 ανοδικές.

Απώλειες 2,21% καταγράφει και η Βιοχάλκο, η Μυτιληναίος είναι στο -0,84%, ο ΟΠΑΠ η Folli Follie στο -0,3% και η ΓΕΚ Τέρνα στο -0,83%

(Mε πληροφορίες από Ναυτεμπορική)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία