BACK TO
TOP
Φορολογικά

Με δόσεις το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ για τους αγρότες

Σε ορίζοντα τετραετίας φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί τελικά η εξαγγελία της νέας κυβέρνησης για αφορολόγητο 12.000 ευρώ για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Λύσεις με το σταγονόμετρο για την επιστροφή του ΦΠΑ

0
0

Όπως προκύπτει από την επιστολή Βαρουφάκη προς το Eurogroup αλλά και τις διευκρινίσεις που ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών δίνει τις τελευταίες ώρες στον Τύπο, το μέτρο βρίσκεται ουσιαστικά υπό την αίρεση της εξέλιξης των οικονομικών μεγεθών.

Μιλώντας στο Real Fm και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα γίνει πιθανότατα σταδιακά και θα αρχίσει εντός του 2015. Ο ρυθμός όμως με τον οποίο θα φτάσουμε τις 12.000 θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών.

Για τον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι θα αλλάξει σίγουρα μέσα στο 2015 καθώς πρόκειται για έναν «απαράδεκτο», όπως τον χαρακτήρισε, φόρο χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στο χρόνο. Στο οικονομικό επιτελείο είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για το αντίκτυπο που θα έχει η κατάργηση στα έσοδα και γίνεται προσπάθεια να συγκερασθεί η προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τη συμφωνία της περασμένης Παρασκευής στο Eurogroup.

Όσον αφορά στο ΦΠΑ, η κυβέρνηση έχει αποκλείσει αύξηση στους μειωμένους (κατά 30%) συντελεστές που ισχύουν στα νησιά καθώς επίσης και του 6,5% για τον Τύπο και τα βιβλία. Δεν αποκλείεται, όμως, να επιλεγεί τελικά η λύση μιας μικρής αύξησης για ορισμένα νησιά με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα (π.χ. Μύκονος).

Άλλωστε, στη συνέντευξή του στο Real Fm, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «κάποια μικρή αλλαγή του ενός συντελεστή ΦΠΑ που δεν αφορά ούτε την παραμεθόριο, ούτε τα βιβλία, ούτε τον Τύπο, αλλά ούτε βεβαίως και τα νησιά του Αιγαίου  μπορεί να την αποφασίσουμε».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία