BACK TO
TOP
Φορολογικά

Από του χρόνου ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας

Κανονικά θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ το 2015, μειωμένες αντικειμενικές από το 2016.

Σε 9 δικαιούχους 21 αγροτεμάχια στην Καβάλα

1
0

Εντός του έτους θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο φόρο ακίνητης περιουσίας, ωστόσο για το 2015 οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν κανονικά τον ΕΝΦΙΑ που τους αναλογεί.

Αυτό διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο Star επαναλαμβάνοντας ότι, κατά την άποψή του, «ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας απαράδεκτος φόρος που πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει».

Ο κ. Βαρουφάκης προανήγγειλε επίσης και μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες οι οποίες, όπως είπε, θα ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό του 2016.

Όσον αφορά στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει ωστόσο υπάρχουν συζητήσεις με τους εταίρους για αλλαγές στην κατεύθυνση του διαχωρισμού αυτών που πραγματικά θέλουν αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν και εκείνων που αποφεύγουν συστηματικά αν και έχουν τη δυνατότητα. «Συζητάμε με τους εταίρους τις 100 δόσεις και μελετάμε πώς οι συνεπείς φορολογούμενοι που πλήρωσαν δεν θα θεωρήσουν ότι είναι «κορόιδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το ΦΠΑ είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση στα τρόφιμα, τις τουριστικές επιχειρήσεις, φάρμακα και σε κανένα προϊόν πρώτης ανάγκης. Μπορεί να υπάρχει μια αύξηση σε προιόντα ή υπηρεσίες που θα έχουν ανεπαίσθητη επίδραση στον καταναλωτή.

 Για τα «μαύρα χρήματα» επισήμανε ότι μελετάται τρόπος ώστε «να δηλωθούν να, φορολογηθούν και να νομιμοποιηθούν» και πάλι, όμως, χωρίς να θίγεται το αίσθημα δικαίου των συνεπών φορολογούμενων.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία