BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ζητά εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων το Eurogroup

Δύσκολη αναμένεται η μάχη στο επόμενο Eurogroup στο οποίο η Ελλάδα θα παρουσιάσει, όπως έχει δεσμευθεί, τη λίστα με τις έξι μεταρρυθμίσεις που θα αποτελέσουν τη βάση για να ξεκινήσει η συζήτηση με τους εταίρους.

Η «παράταση» και το κείμενο που δεν εκδόθηκε ποτέ

2
0
Ουσιαστικά η διαδικασία ξεκίνησε την Τετάρτη 4 Μαρτίου με τη συνεδρίαση του Euro Working Group μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία ο Ελληνας εκπρόσωπος Γ. Χουλιαράκης παρουσίασε τις έξι μεταρρυθμίσεις.

 

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι ζητούνται διευκρινήσεις και αναλυτικότερη κοστολόγηση των προτάσεων. Ειδική αναφορά κάνουν στην απουσία από τις ελληνικές προτάσεις αναφοράς σε σημαντικά κεφάλαια της «Λίστας  Βαρουφάκη» όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις και οι τράπεζες. Kυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι χθες βράδυ στο συμβούλιο οικονομικής πολιτικής εξειδικεύτηκαν τα μέτρα και όλα γίνονται σε συνεννόηση με τους εταίρους.

Το «σήμα» για την θέση των εταίρων έδωσε την Τετάρτη και ο Σόιμπλε   λέγοντας ότι  πριν καταβληθούν δόσεις «η Αθήνα θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει υλοποιήσει τους συμφωνημένους όρους»...

Από την πλευρά του πάντως ο ΥΠΟΙΚ Γ Βαρουφάκης σε ομιλία του ανέφερε ότι  «υπάρχει όμως εναλλακτική» για το σενάριο μη εκταμίευσης της δόσης τον Μάρτιο. Ωστόσο πρόσθεσε ότι ευελπιστεί για πρόσβαση σε ρευστότητα της ΕΚΤ όταν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις αλλά και  ότι από την Δευτέρα στο Eurogroup θα υπάρξει ενεργοποίηση της διαδικασίας διαβουλεύσεων για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

 

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία