BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Πτωτικό ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Με σημαντικές απώλειες άνοιξε την Πέμπτη 26 Μαρτίου το Χρηματιστήριο Αθηνών, διορθώνοντας μετά από τρεις ημέρες ανόδου, οι οποίες προσέφεραν κέρδη 9,80%.

Η αβεβαιότητα λύγισε το Χ.Α., βουτιά 11,80% για τις τράπεζες

0
0

Στις 11:07, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2,36% στις 775,83 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 12  εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 2,85% στις 230,93 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 6,15% στις 697,21 μονάδες.

Για την αγορά αποτελεί πλέον ζητούμενο να υποβληθεί το ταχύτερο κοστολογημένη και σαφής λίστα μεταρρυθμίσεων προς έγκριση από το επόμενο Eurogroup. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα λυθούν τα ζητήματα ρευστότητας, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους εξαντλούνται πλέον με ορατό τον κίνδυνο αδυναμίας αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων, ή/και καταβολής των λοιπών υποχρεώσεων του προϋπολογισμού.

Η υποβολή της λίστας μεταρρυθμίσεων θα ελεγχθεί αυστηρά, προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει πρόσβαση στα κεφάλαια του προγράμματος. Να επανέλθει δηλαδή στις φυσιολογικές συνθήκες που έχουν σαν αποτέλεσμα την άντληση κεφαλαίων ακόμη και με αρνητικά επιτόκια για Χώρες που πρόσφατα εξήλθαν από το καθεστώς του μνημονίου (π.χ. Ιρλανδία), σαν αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης ποσοτικής χαλάρωσης.

 

 

(Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία