BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ανοδικά άνοιξε το Χ.Α., προσβλέπει σε συμφωνία

Με σημαντικά κέρδη ξεκίνησε την Τρίτη 31 Μαρτίου το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποτυπώνοντας την ικανοποίηση της αγοράς τόσο για τις ενέργειες της κυβέρνησης προς την επίτευξη μιας συμφωνίας με τους πιστωτές όσο και με τις διαβεβαιώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, ότι είναι προετοιμασμένη να εξαντλήσει τα περιθώρια ώστε να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ.

Πληρώθηκαν καλά μπορούσαν καλύτερα τα αγροτικά εμπορεύματα το 2011

0
0

Στις 11:12, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 2,30% στις 790,52 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 10,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 2,97% στις 235,07 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 5,95% στις 584,36 μονάδες.

Για μία ακόμη φορά η Γερμανίδα Καγκελάριο εμφανίζεται υπερ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, γεγονός που ενισχύει την επενδυτική εμπιστοσύνη για το μέλλον της χώρας. Η Άγκελα Μέρκελ, κατά την επίσκεψή της στο Ελσίνκι, δήλωσε ότι είναι «προετοιμασμένη να εξαντλήσει τα όρια της δυσαρέσκειας των Γερμανών ψηφοφόρων, στην προσπάθειά της να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, εφόσον ο Αλ. Τσίπρας παρουσιάσει ένα βιώσιμο οικονομικό σχέδιο».

Επίσης, συνεχίζονται οι συζητήσεις στο Brussels Group πάνω στη λίστα μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα, με τις δύο πλευρές να αναφέρουν ότι αυτές διεξάγονται σε πολύ καλό κλίμα.

(Πηγή: Nαυτεμπορική)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία