BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

«Τελειώνει ο μήνας του μέλιτος για την Αθήνα»

Κλιμακώνονται οι πιέσεις των «θεσμών» προς την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να υποχωρήσει από ορισμένες τουλάχιστον από τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει ώστε να κλείσει άμεσα η συμφωνία.

Τα βρίσκουν ΔΝΤ-Ε.Ε. για το ελληνικό χρέος

0
0
Μιλώντας στους Financial Times και σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε άμεση υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, που, όπως είπε, η κυβέρνηση υποσχέθηκε «για να σώσει την οικονομία της και να αποφύγει τη χρεοκοπία».

 

Παράλληλα προειδοποίησε ότι «όποιο "μήνα του μέλιτος" μπορεί να είχε με τους πιστωτές, φτάνει ήδη στο τέλος του».

Στο μεταξύ, παράλληλη μυστική διαπραγμάτευση σε ανώτατο επίπεδο, κυβέρνησης και θεσμών, με στόχο τη συμφωνία, αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα FAZ.

Όπως αναφέρει, πραγματοποιήθηκε προ τεσσάρων εβδομάδων δείπνο στη Φραγκφούρτη, με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Κατά την εφημερίδα, πρόκειται για το Frankfurt Dinner Group, το οποίο μετά τη την πρώτη συνεδρίαση με φυσική παρουσία, ακολούθησαν και άλλες μέσω τηλεδιασκέψεων.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία