BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

«Τρύπα» 400 εκατ. ευρώ στα δημόσια έσοδα

«Μας λείπουν χρήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες», παραδέχεται ο Δημήτρης Μάρδας.

Δανείστηκε περισσότερα και με χαμηλότερο κόστος ο ΟΔΔΗΧ

0
0
Τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας περιέγραψε το πρωί της Τετάρτης 22 Απριλίου μιλώντας στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας

Ο κ. Μάρδας παραδέχτηκε ότι «μας λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους» συμπληρώνοντας ότι δεν είναι μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις αλλά και «οι λειτουργικές δαπάνες». 

«Μέχρι τώρα υπάρχει μία απόκλιση της τάξης των 350-400 εκατ. ευρώ. Τα οποία μπορεί να καλυφθούν μέχρι το τέλος του μήνα και να υπερκαλυφθούν. Εμείς ως λογιστήριο του Κράτους είμαστε διαχειριστές μιας κατάστασης που λέει ότι αυτά βρίσκουμε σε έσοδα, έχουμε αυτές τις δαπάνες και πρέπει να ρυθμίσουμε τα πάντα έτσι ώστε να κάνουμε τις πληρωμές μας. Δεν μπορώ να βασιστώ στο γεγονός ότι πράγματι στο τέλος Απριλίου μπορεί τα έσοδα να ξεπεράσουν τις όποιες ευνοϊκές προβλέψεις. Αυτά βλέπω, έτσι κινούμαι».

Ο κ. Μάρδας κάλεσε τους δημάρχους να αναθεωρήσουν την απόφασή τους να μη μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην ΤτΕ, όπως επιτάσσει η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, συμπλήρωσε όμως ότι η κυβέρνηση έχει εναλλακτικά σχέδια στο μυαλό της.

Σχετικά με το αν βρισκόμαστε σε οριακό σημείο απάντησε ότι «σε οριακό σημείο είμαστε από τον Φλεβάρη που αναλάβαμε».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία