BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Οι προσδοκίες συμφωνίας ανεβάζουν το ευρώ

Πάνω από το 1,07 έναντι δολαρίου καθώς οι αγορές ποντάρουν σε λύση στο «ελληνικό δράμα».

Ισοτιμία ευρώ - δολαρίου στο 1,15 βλέπουν οι αναλυτές

0
0

Στοπ στο ανοδικό διήμερο σερί του δολαρίου έβαλε η είδηση για την παροχή έκτακτης ρευστότητας 1,5 δισ. ευρώ μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες, όριο που είναι υψηλότερο από τις προηγούμενες αποφάσεις της ΕΚΤ.

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας ήρθε να προστεθεί στις αυξημένες προσδοκίες που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στις αγορές για προσέγγιση μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών και είχαν ως αποτέλεσμα το ευρώ να ενισχυθεί έναντι του δολαρίου.

Την Τετάρτη η ισοτιμία μεταξύ των δύο νομισμάτων βρέθηκε στο 1,0723, με το δολάριο να εμφανίζει απώλειες 0,1211%.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg, η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ και άλλων βασικών νομισμάτων, αποδόθηκε σε ενδείξεις ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της κινούνται πιο κοντά σε μια συμφωνία. Νωρίτερα, ανέφερε το ίδιο δημοσίευμα, το δολάριο υποτιμήθηκε 0,5% έναντι του ευρώ με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται στα 1,0793 ευρώ. Ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι 10 βασικών νομισμάτων, τον οποίο καταρτίζει το Bloomberg, υποχώρησε επίσης 0,5% και είναι 3% χαμηλότερα από τις 13 Μαρτίου, όταν έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2004.


 

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία