BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Με το βλέμμα στις Βρυξέλλες το Χρηματιστήριο

Νευρικότητα χαρακτηρίζει το ξεκίνημα της συνεδρίασης της Πέμπτης 23 Απριλίου στο Χ.Α. καθώς η αγορά επιχειρεί να ισορροπήσει μεταξύ της ανοδικής αντίδρασης της Τετάρτης και της αβεβαιότητας που συνεχίζει να επικρατεί στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-πιστωτών.

Υποβάθμισε το Χ.Α. σε αναδυόμενη αγορά η MSCI

0
0

Στις 11:13, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,16% στις 720,55 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 12,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 υποχωρεί 0,02% στις 214,19 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 3,32% στις 484,80 μονάδες.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δείχνουν να ρίχνουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με την ελληνική κυβέρνηση τις τελευταίες ώρες, με την πλειονότητα εξ αυτών να έχουν αφήσει την τακτική των ασφυκτικών προθεσμιών και να υιοθετούν μια πιο διαλλακτική στάση. Μάλιστα, πλέον αναφέρουν ως «διορία» για την επίτευξη συμφωνίας τον προσεχή Ιούνιο, όταν, δηλαδή, και λήγει η παράταση του τρέχοντος προγράμματος.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν εισέλθει σε καλό δρόμο, η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές παραμένει μεγάλη. Το ζητούμενο πλέον είναι αν την Παρασκευή στο Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, θα υπάρξει «μία έκθεση προόδου» ή αν κατά πολλούς θα δοθεί στην ελληνική πλευρά ένας «οδικός χάρτης» με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιήσει προκειμένου να φτάσουμε σε μία συμφωνία, εξέλιξη που θα δώσει ώθηση στην αγορά.

(Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία