BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Κλιμακώνονται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο

Κάτω από τις 800 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στη σκιά της αβεβαιότητας για τη συμφωνία.

Πτωτικές τάσεις στο Χ.Α., ρευστοποιήσεις στις τράπεζες

0
0
Ισχυρές απώλειες καταγράφονται το πρωί της Δευτέρας 18 Μαΐου στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τις ρευστοποιήσεις να έχουν το «πάνω χέρι» εν μέσω της αβεβαιότητας για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Λίγο πριν τις 12.30, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 792 μονάδες υποχωρώντας κατά 2,48% ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 16,474 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι τεχνικοί αναλυτές, η ζώνη των 800 μονάδων θα αποδειχθεί καίριας σημασίας για την πορεία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, εωσότου υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη των μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

Την ίδια ώρα, τα βλέμματα της αγοράς είναι στραμμένα στο Μαξίμου και στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου οι διεργασίες για την επίτευξη μιας συμφωνίας με τους θεσμούς έχουν ενταθεί. Την Κυριακή εστάλησαν στο Brussels group οι ελληνικές προτάσεις για το ύψος των ενιαίων φορολογικών συντελεστών, ώστε να κλείσει ένα ακόμη ανοιχτό θέμα.

Τη Δευτέρα συνεδριάζουν ξανά τα τεχνικά κλιμάκια ω τηλεδιάσκεψης, ενώ για αύριο είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση στις Βρυξέλλες.

(Πληροφορίες και από το naftemporiki.gr)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία