BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ποντάρει σε συμφωνία με άνοδο 3% το Χρηματιστήριο

H αγορά αντιδρά ανοδικά με φόντο τις διεργασίες που κορυφώνονται μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Έπιασε ιστορικό υψηλό ο Dow Jones

2
0

Ισχυρή άνοδο καταγράφει αυτή την ώρα το Χ.Α. με την αγορά να αντιδρά ανοδικά στον απόηχο των διεργασιών για συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

Λίγο πριν τις 12.20, το Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 852 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 3,30% με το τζίρο να ανέρχεται σε 39,488 εκατ. ευρώ.

Η άνοδος έρχεται ως συνέχεια του θετικού «γυρίσματος» όταν και η αγορά στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης κατέγραψε κέρδη. Οι επενδυτές φαίνεται να αποζητούν μια συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, η οποία θα δόσει ανάσα ρευστότητας στην οικονομία, κλείνοντας ένα δύσκολο τετράμηνο αβεβαιότητας.

Αν και πηγές του Μεγάρου Μαξίμου και της Κομισιόν δήλωναν άγνοια για τα περί συμβιβαστικής πρότασης από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που δημοσίευσε χθες στην ιστοσελίδα του το «Βήμα», η αγορά δείχνει να την πιστεύει. Άλλωστε, κυβερνητικά στελέχη επιβεβαιώνουν ότι «υπάρχει πλέον ταύτιση απόψεων στην πλειοψηφία των μέχρι σήμερα ανοιχτών θεμάτων» ικανή να οδηγήσει σε μία συμφωνία.

 

(Με πληροφορίες από τη Ναυτεμπορική)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία