BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Προς παράταση η ρύθμιση των 100 δόσεων

Εκπνέει την Τρίτη η προθεσμία, αγγίζει τις 600.000 ο αριθμός των αιτήσεων.

Διαγραφή προσαυξήσεων σε όσους ξοφλήσουν χρέη ως 27/3

2
0
Στις 600.000 έχει φτάσει ο αριθμός των αιτήσεων που έχει δεχτεί το σύστημα για τη ρύθμιση των 100 δόσεων η προθεσμία για την οποία εκπνέει την Τρίτη 26 Μαϊου ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, θα πάρει παράταση

Η παράταση αναμένεται να δοθεί με την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή. Ερώτημα παραμένει το αν εκτός από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, θα παραταθεί και η διαδικασία της προκαταβολής. Για το δεύτερο απαιτείται νομοθετική ρύθμιση η οποία δεν είναι δυνατόν να ψηφιστεί μέχρι αύριο, οπότε η δυνατότητα της προκαταβολής θα κλείσει. Η νέα ημερομηνία, αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα αύριο ενώ θα υπάρξει και σχετική απόφαση στο ΦΕΚ.

Τις τελευταίες ώρες παρατηρείται αύξηση των αιτήσεων. Το δημόσιο μέχρι στιγμής έχει εισπράξει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα σε έναν μήνα όπως είναι ο Μάιος ο οποίος πέραν της 2ης δόσης του ΦΠΑ είναι «στεγνός» από φορολογικά έσοδα, καθώς ακόμη δεν έχει ανοίξει καν η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία