BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

«Με συμφωνία θα πληρώσουμε εγκαίρως το ΔΝΤ», λέει ο Βαρουφάκης

Την πρόθεση της Αθήνας να πληρώσει κανονικά το ΔΝΤ τον Ιούνιο εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο CNN, θέτοντας ωστόσο ως προϋπόθεση την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους.

Με έξι προτάσεις ο Βαρουφάκης στο Eurogroup

0
0

«Θα καταβάλουμε τη δόση, επειδή δεν έχω καμία αμφιβολία ότι έως τότε θα έχουμε μια συμφωνία με τους θεσμούς, τους εταίρους μας στην Ευρώπη και το ΔΝΤ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ΥΠΟΙΚ είπε ακόμη ότι «όλοι ξέρουν -οι φίλοι μας, οι εταίροι μας και οι θεσμοί- ότι το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να καταβάλει μεγάλες δόσεις στο ΔΝΤ χωρίς συμφωνία».

Αναφορικά με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση για στάση πληρωμών προς το ΔΝΤ ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε πως ο συνάδελφός του στην κυβέρνηση απλώς επανέλαβε κάτι που έχει πει ο ίδιος πολλές φορές.

«Ό,τι έχω πει είναι απλώς κοινή λογική. Έχουμε τηρήσει εδώ και τέσσερις μήνες τις υποχρεώσεις μας προς τους πιστωτές μας, εξαντλώντας κάθε απόθεμα ρευστότητας από την πληγωμένη οικονομία μας. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό για πάντα και οι πιστωτές το ξέρουν αυτό. Άρα είναι ώρα να έρθουν στο τραπέζι και να μας συναντήσουν όχι στα μισά του δρόμου αλλά στο 1/3 του δρόμου», συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε, είναι ώρα για τους θεσμούς και κυρίως για το ΔΝΤ να συντονίσουν τις ενέργειές τους και να έρθουν σε συμφωνία με εμάς.

(Πηγή: Nαυτεμπορική)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία